• Ključen je odnos staršev in možnost odkritega pogovora

  Ključen je odnos staršev in možnost odkritega pogovora

  Nasveti 01.09.2020
  Uživanje alkohola pri mladih pri nas nekoliko upada, a za sestop s svetovnega vrha bo treba temeljiteje spremeniti slovenski odnos do alkohola, pravi psihologinja dr. Maja Roškar.
 • Vpliv gibanja otroka v predšolski dobi na njegov kasnejši življenjski slog

  Vpliv gibanja otroka v predšolski dobi na njegov kasnejši življenjski slog

  Nasveti 17.12.2019
  Življenjski slog vsakega posameznika se razvija celo življenje. Kako se bo razvil pa je odvisno od več dejavnikov.
 • Vpliv klimatskih razmer na otrokovo zdravje

  Vpliv klimatskih razmer na otrokovo zdravje

  Nasveti 10.12.2019
  Za Svetovno zdravstveno organizacijo je zdravje celovit in dinamičen sistem, ki se je sposoben prilkagajati vsem vplivom okolja ter posamezniku in skupnosti omogoča opravljati vse biološke, socialne in poklicne funkcije ter preprečevati bolezen in prezgodnjo smrt.
 • Ker alkohol ni mleko

  Ker alkohol ni mleko

  Nasveti 20.11.2019
  Štiri največje mreže na področju preprečevanja zasvojenosti v Sloveniji, Preventivna platforma, NVO varujejo naše zdravje, Mreža 25x25 ter Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija, ki so se pred nedavnim združile v Združenju za kronične nenalezljive bolezni, so javno predstavile spletno stran www.keralkoholnimleko.si, ki je namenjena zbiranju podpore odločnejšim ukrepom na področju alkohola pri nas.
 • Vpliv gibanja zunaj na rast in razvoj

  Vpliv gibanja zunaj na rast in razvoj

  Nasveti 19.11.2019
  Človek je narejen zato, da se giblje. Prav tako so tudi otroci v nenehnem gibanju, kar je tudi prav, saj se lahko le tako ustrezno razvijajo in zrastejo v zdrave odrasle. Vsak otrok bo rastel in se razvijal drugače kot drugi otroci. Vse te razlike so delno posledica dednih dejavnikov in delno okolja, v katerem otrok odrašča.