Koncept prireditev

V zadnjih letih je športno-družbena akcija Veter v laseh doživela prevetritev, in sicer s programom, ki temelji na ekipnem preizkusu motoričnih spretnosti. Mladi se zabavajo ob izvajanju atraktivnih športnih animacij različnih športnih panog ter v tradicionalnih, lokalno priljubljenih igrah. Dogodek popestrijo kreativne spremljevalne dejavnosti, maskoti Športko in Vihra pa poskrbita za veselo športno atmosfero.

 

Projekt VETER V LASEH - S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI že skoraj tri desetletja navdušuje mlade po vsej Sloveniji in mnogi imajo nanj zelo lepe spomine. Na enodnevnih dogodkih otroci in mladostniki uživajo v pestrem športnem programu, ki ga spremljajo ustvarjalne delavnice. Lokalni izvajalec prilagodi program lokalnemu okolju in zmožnostim. Največja nagrada za organizatorje predstavljajo čudovit dan, preživet v športnem vzdušju, ter smeh in veselje na otroških obrazih.
 
Pred leti smo koncept prireditev VETER V LASEH - S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI osvežili z namenom, da ga približamo sodobnim otrokom in mladostnikom. Temelji na ekipnem duhu, sodelovanju in povezovanju članov ekipe, ki skupaj izvajajo raznovrstne športne animacije in ustvarjajo v kreativnih spremljevalnih delavnicah na temo zdravega in aktivnega življenjskega sloga. Ekipa sama izbira, katere športne in obšportne postaje bo obiskala v poljubnem vrstnem redu.

Prireditev ni tekmovalne narave, temveč poteka v sproščenem vzdušju. Vse aktivnosti so pripravljene tako, da jih lahko izvajajo otroci brez predhodnega predznanja, hkrati pa so zanimive tudi otrokom, ki že poznajo posamezno športno panogo. Poudarja in nagrajuje se angažiranost in motiviranost pri izvedbi, medtem ko je učinkovitost izvedbe manj pomembna, saj želimo, da mladi v športu in gibanju uživajo ne glede na telesne sposobnosti in rezultatsko uspešnost. Maskoti Športko in Vihra vneseta dogajanju pozitivno energijo in igrivost.
 
V brošuri so natančno opisani sistem prireditve, pravila, potrebni pripomočki in rekviziti za izvedbo posameznih športnih in obšportnih postaj, poleg tega so dodani natančni opisi poligonov, animacij in iger. Koncept prireditve z vsemi podrobnostmi si lahko preberete na spodnji povezavi (klikni na povezavo): Koncept prireditve Veter v laseh

Za lažjo organizacijo smo za izvajalce lokalnih prireditev pripravili tudi navodila za organizacijo prireditve Veter v laseh, ki si jih lahko ogledate na spodnji povezavi (klikni na povezavo):

NAVODILA ORGANIZATORJEM PROGRAMA VETER V LASEH

V izvedbo vašega dogodka lahko povabite znanega slovenskega športnika/športnico ali drugo znano osebnost, ki lahko na dogodku sodeluje kot ambasador akcije. V tem primeru ga povabite k podpisu Pisma podpore.  

PISMO PODPORE AMBASADOR