Aktivne poletne počitnice in tečaji za otroke

Aktivne poletne počitnice in tečaji za otroke

 • 25.06.2019
 • Otroci so končali šolsko leto in čaka jih daljši premor, da se lahko spočijejo in napolnijo svoje baterije za pričetek novega šolskega leta v septembru. Poleti se nas večina z družinami napoti proti morju, kjer ponavadi povprečno preživimo 10-14 dni. Kaj pa ostale dni šolskih počitnic delajo otroci?

Starši so v večini primerov v službah, otroci pa v varstvu. Kaj pa narediti, če varstva nimamo ali pa bi enostavno otroku radi ponudili nekaj več? Potem vam priporočam, da otroku nudite nekaj, pri čemer bo delal svojemu telesu dobro in se pri tem še zabaval. V Sloveniji najdemo veliko izbiro raznih poletnih tečajev (plavanje, rolanje, kolesrjenje,..) ali pa vodenih aktivnih počitnic (otrok tam preživi celoten teden). Kaj pa imamo v Ljubljani na izbiro?

Poletni tečaji in počitnice v Ljubljani

Najbolj popularni tečaji med poletjem so plavalni tečaji.  Kaj je boljšega kot pa v največji vročini skočiti v prijetno hladno vodo. Otroci to naravnost obožujejo. Poleg plavalnih tečajev pa v prestolnici najdemo še cel kup drugih zanimivih tečajev za naše najmlajše. Nekaj od celotne izbire najdete v nadaljevanju. 

 • ŠUS Eurofitness

10 urni intenzivni plavalni tečaji za otroke od 3. leta starosti dalje se bodo izvajali v mesecu juniju in juliju. Plavalni program je zasnovam nadstandardno, saj ponuja na določeno število otrok več učiteljev, kot to določajo normativi in zakonodaja. Interni standard določa enega učitelja plavanja na pet otrok. Tak način učenja plavanja poteka hitreje, lažje, zagotovi se lahko večjo kvaliteto in kar je najpomembneje, večjo varnost otrok. Otroci začnejo svoje plavalno znanje pridobivati na zabaven način. Preko igre in interaktivnih vaj sledi  postopno osvajanje posameznih plavalnih elementov ter plavalnih tehnik in njihovo nadgrajevanje.

 • Plavalni klub Ilirija

Plavalni klub Ilirija vsake poletne šolske počitnice organizira Poletno plavalno šolo Ilirija. Ponujajo vam dopoldansko ali celodnevno varstvo z učenjem plavanja za vaše otroke. Poletna plavalna šola bo potekala na letnem kopališču Ilirija v samem centru Ljubljane. Poleg kompleksa kopališča imajo za kopališčem veliko zelenico, na kateri lahko otroci igrajo nogomet, odbojko, košarko in karkoli jim srce poželi.

 • Vodno mesto Atlantis

Poletni intenzivni tečaji so namenjeni vsem tistim otrokom, ki želijo utrditi oz. nadgraditi svoje znanje plavanja. Učenje plavanja poteka v majhnih skupinah, otroci pa so razporejeni glede na starost in predhodno znanje plavanja.

 • Fakulteta za šport

Poletni intenzivni tečaj se izvaja za otroke od 4. Leta naprej in poteka na zunanjih bazenih v parku Kodeljevo.

 • ŠAD Mavrica – tečaj rolanja in kotalkanja

Tečaja se lahko udeležijo otroci od 3.5 leta dalje in vsi, ki še ne znajo rolati oz. bi svoje znanje radi utrdili ali nadgradili. Rolanje v društvu je obarvano z mnogo pripomočki, kjer se motorični izziv v zabavno igro in posledično učenje rolanja. Običajno se z začetniki delo prične na travi oz. ne drseči podlagi, ko je koordinacijski sistem dojame, da zmoremo se rola na različnih podlagah v osnovi pa asfaltu.

 • Plezalni center Ljubljana

Odlična alternativa starim preizkušenim klasikam, kot so plavalne šole ali likovno-umetniške delavnice, je poletna počitniška plezalna šola. Otroci se zberejo ob zjutraj in se za začetek dobro ogrejejo in zbudijo. Sledi plezanje tako na visoki kakor tudi na balvanski steni. Po kosilu sledijo različne prostočasne aktivnosti: otroci se med drugim učijo hoje po gurtni (slackline), sodelujejo na raznolikih delavnicah ali poslušajo zanimive pripovedi inštruktorjev o plezalnih potovanjih širom po svetu. 

 • Nogometna hiša zabave

Poletne počitnice bo nogometna hiša organizirala v času počitnic (različni termini) in počitnice bodo namenjene otrokom od 5. Leta starosti naprej. Otroci so lahko v varstvu največ 10 ur, lahko pa pridete otroke iskati tudi prej. Otroci so deležni vrhunskega razmerja športnih in izobraževalnih aktivnosti znotraj programa.

 • Jaki šport

Jaki šport že 27. leto zapored v času šolskih počitnic v juliju in avgustu organizira aktivne športne poletne počitnice za otroke v Ljubljani. Namenjene so otrokom od 6. do 18. leta starosti in potekajo od ponedeljka do petka od 7.00 do 16.30 ure v Teniškem.

 • Plesni epicenter

V Plesnem Epicentru v času šolskih počitnic organizirajo aktivne, kvalitetne in prijetne gibalno–ustvarjalne počitnice za otroke. Otroci na sproščen, zabaven, zanimiv in nevsakdanji način kakovostno preživljajo počitniški čas. Preko plesa, gibanja, glasbe in likovnih ustvarjalnih dejavnosti razvijajo ljubezen do umetnosti in bogatijo svojo kreativnost.

 • Tenis klub Olimpija

Na poletnih počitnicah v tenih klubu Olimpija se v prvi vrsti igra tenis. Seveda pa se počne še marsikaj drugega. Otroci lahko jahajo konje, se ohladijo v bazenu in preprosto uživajo.

 

Tina Hanžič

Diplomirana kineziologinja