Jan Kozamernik

Jan Kozamernik

  • Nadebudni odbojkar že prikazuje odlične igre
  • Jan Kozamernik, 25-letni odbojkar ekipe ACH Volley Ljubljana in član slovenske odbojkarske reprezentance, ima kljub mladosti jasno začrtane cilje in vizijo.
Jan Kozamernik, 25-letni odbojkar ekipe ACH Volley Ljubljana in član slovenske odbojkarske reprezentance, ima kljub mladosti jasno začrtane cilje in vizijo. Za to dinamično športno panogo se je odločil v osnovni šoli, ker je odbojko igral njegov najboljši prijatelj. Sedaj igra za najboljši slovenski klub, ki uspešno nastopa v najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi – Ligi prvakov. 
 
Kakšni so tvoji cilji v odbojki?
Predvsem se želim izkazati na tekmah v slovenskem prostoru ter poleg Pokala Slovenije osvojiti z ekipo tudi državno prvenstvo in mednarodno ligo Mevza. Poleg tega si želim izboriti večjo vlogo v Ligi prvakov in v članski reprezentanci Slovenije. V prihodnosti se želim preizkusiti tudi v tujini. Vendar se zavedam, da je izobrazba zelo pomembna in na prvem mestu, zato odhod v tujino pride na vrsto šele po diplomi na elektrotehnični fakulteti. Vodi me motiv, da postajam vedno boljši, kot sem bil včeraj, da napredujem – to velja za vsa področja, ne le šport.
 
Kako se pripravljaš na tekmo?
Nimam posebnega rituala, zelo rad pa pred tekmo poslušam glasbo. Ko sem bil mlajši, sem najraje poslušal punk rock, npr. Green day, Blink-182, All time low … Sedaj poslušam raznovrstno glasbo, kar mi paše glede na razpoloženje. V mladosti sem igral kitaro, ki jo še vedno rad vzamem v roke. 
 
Kako preživljaš prosti čas?
V prostem času, ki ga je zaradi obilice treningov in študijskih obveznosti bolj malo, grem pogosto z družino v naravo, v hribe ali ob jezero na sprehod ali kolesarit. Rad pogledam kakšne serije, predvsem detektivske, da v njih izvem tudi kaj novega. Poleti sem se s prijatelji odpravil na evrotrip, kar je bila odlična izkušnja, zabave ni manjkalo. Tudi letos nameravam poletje preživeti s prijatelji na kakšnem daljšem potovanju. 
 
Veter v laseh se ti zdi super projekt?
Ja, šport te nauči reda, discipline in dosti novega, kar ti prav pride kasneje v življenju. Šport ti omogoča, da nisi cele dneve doma in da imaš bolj razgibano življenje. Vedno se najde vsaj en šport, v katerem uživaš in se z njim ukvarjaš z veseljem.