Otroška olimpijada v Velenju

Otroška olimpijada v Velenju

  • 30.05.2023
  • Na nekdanji dan mladosti so se velenjski učenke in učenci pomerili v različnih športnih disciplinah z osrednjim sporočilom, da šport poleg zdravega gibanja in zdravega načina življenja pripomore tudi k osebnostnemu razvoju mladostnikov, boljši organizaciji in soočanju z vsakodnevnimi izzivi.

Prireditev Otroška olimpijada se je odvila v sklopu projekta Veter v laseh, za organizacijo pa so poskrbeli na Športni zvezi Velenje. V sklopu športnega dne so učenkam in učencem predstavniki različnih športnih klubov predstavili športne discipline in demonstrirali osnovne tehnike.

Učenke in učenci 1., 2. in 3. razredov so se preizkusili v športnem poligonu in igrah z žogo (na matičnih šolskih igriščih). Na velikem pomožnem igrišču z umetno travo so učenci 4. razredov igrali nogomet in se preizkusili v borilnih veščinah (taekwon-do, karate, judo). Učenci 5. razredov so na kotalkališču igrali rokomet, odbojko, namizni tenis in petanko, pomerili so se tudi v štafetnih igrah in poligonih. Učenci 6. razredov so se pomerili v tenisu, odbojki na mivki, nogometu in mini golfu na TRC Jezero. Učenci 7. razredov so ribarili v Škalskem jezeru, preizkusili so se tudi v streljanju, sabljanju, golfu in borilni veščini tai chi. Učenci 8. in 9. razredov pa so se spoznali s konjeništvom v Konjeniškem centru Velenje. Podružnične šole so izvajale športni dan na svojih igriščih.

Zaključna slovesnost, ki so jo spremljali učenci na tribunah in spodbujali vrstnike z navijaškimi transparenti, ragljami in zastavicami, je bila ob zaključku discipline – štafete 4 x 100 metrov.

Projekt Veter v laseh je sofinancirala Fundacija za šport.

Zapisal: Nik Lemež, ŠZ Velenje

Otroška olimpijada v Velenju