V ŠENTILJU VETER V LASEH ODLIČNO USPEL

V ŠENTILJU VETER V LASEH ODLIČNO USPEL

  • 14.06.2015
  • Tudi v Šentilju je bilo pestro. Otroci so se preizkusili v različnih atraktivnih poligonih in športnih izzivih, ki so jih uspešno izvajali. Zadovoljni in razigrani se že veselijo prihodnje prireditve Veter v laseh.
V četrtek, 4. junija je v Šentilju potekal Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti. Letos prvič je organizacijo prevzela OŠ Rudolfa Maistra. Do zdaj je namreč organizacijo tega dogodka v občini več kot odlično pokrivala šola Sladki Vrh.
 
Na prireditvi so sodelovali otroci iz Sladkega Vrha, Ceršaka in Šentilja, in sicer kar okoli 180 otrok. Prireditev sta uradno odprla župan občine Šentilj g. Štefan Žvab in ravnateljica šole Rudolfa Maistra ga. Jelka Weldt. Po lepih in spodbudnih besedah pa je šlo zares.
 
Otroci so tekmovali v različnih poligonih in športnih igrah. Učenci prvega in drugega VIO so tekmovali v spretnostnih poligonih: gimnastični, košarkarski in nogometni ter strelih na gol. Učenci zadnjega VIO pa v različnih športnih igrah: nogomet, košarka ali odbojka. Vsi učenci so bili zelo motivirani, krasilo jih je športno in fair play obnašanje. Športni park v Šentilju je na trenutke izgledal kot mravljišče, ko so otroci tekali okrog in se potili med izvajanjem različnih gibalnih nalog. Prav užitek jih je bilo opazovati.
 
Prireditev je popestril tudi nastop lokalne zumba skupine Tigrice in Tigri. Po končanih nastopih je otrokom zelo teknil slastni hamburger, ki so si ga več kot zaslužili. 
 
Skupno druženje je na ta čudovit sončen dan (pre)hitro minilo in po skupni razglasitvi rezultatov so se veseli, razigrani in z željo po hitrem snidenju, razšli. Tako se zagotovo spet družijo z Vetrom v laseh prihodnje leto!