REKREACIJSKI PARK ZAVRŠNICA GOSTIL VETER V LASEH

REKREACIJSKI PARK ZAVRŠNICA GOSTIL VETER V LASEH

  • 10.06.2015
  • V Rekreacijskem parku Završnica so mladim priredili čudovit dan, poln veselja in razigranosti v športnih izzivih. Udeleženci so tako hkrati uživali v telesni dejavnosti in prelepi naravi.
V organizaciji Društva TVD Partizan Žirovnica se je v soboto 6.6.2015 v Rekreacijskem parku Završnica odvijala prireditev Veter v laseh v sklopu Dneva športa in zabave. Prireditev je bila tako tekmovalne kot ne tekmovalne narave. 
 
Na novem igrišču za nogomet je potekal turnir v kategorijah otrok in odraslih, prav tako odbojka na travi. Bolj preventivne narave je bil test hoje na 2 km in merjenje krvnega sladkorja, kjer so nam priskočili na pomoč iz ZD Jesenice. Ta dan so organizatorji izkoristili tudi za promocijo nordijske hoje, ki jo društvo uvaja v sklopu projekta  pod okriljem Športne unije Slovenije »Zdravo društvo«. Še ena promocija športa je bila ta dan, in sicer tenis na mivki. To je igra, ki se odvija na igrišču za odbojko na mivki, le mreža je nekoliko nižja in igrišče je za 1m krajše in ožje kot pri odbojki na mivki. Ob zaključku prireditve je potekal že tradicionalni kros v kategorijah od najmlajših do odraslih na razdaljah od 400m do 2400m. Že od jutra pa je bila animacija tudi za predšolske otroke, v sklopu katere je bil postavljen napihljivi tobogan.
 
Skupaj je bilo na prireditvi od 150 do 200 udeležencev v vseh disciplinah. Nekateri so se preizkusili tudi v dveh ali več. Društvo TVD Partizan Žirovnica je na prireditvi Veter v laseh v gibanju povezalo vse generacije. Prireditev je finančno podprla Občina Žirovnica, za kar se jim najlepše zahvaljujemo! Naslednje leto se zopet vidimo v prelepi dolini Završnice v še večjem številu.