VETER V LASEH LETOS TUDI V ROGAŠOVCIH

VETER V LASEH LETOS TUDI V ROGAŠOVCIH

  • 08.06.2015
  • Letos so se akciji Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti pridružili tudi v Rogašovcih. Otroci so se spoznali predvsem s tekaškimi preizkusi in tako aktivno preživeli lep dan na prostem.
Klub malega nogometa Rogašovci-veterani in ŠZ občine Rogašovci so uspešno izvedli že 12. Rogašovski  tek. V okviru te prireditve so v sončnem vremenu imeli veter v laseh tudi mladi, saj se je teka udeležilo 220 otrok, ki so tekli v  šestih starostnih kategorijah od letnika 2000 do 2012. Mlajše kategorije so tekle na progi od 200m pa do 1.500m. Vsi otroci so tekli brez štartnine, vsak je dobil malico, sok in za spomin štartno številko. 
 
Teka članov, članic na 6.600m se je udeležilo 35 tekačev iz Slovenije,  dva udeleženca iz Mdžarske in eden celo iz Nemčije. Zmagovalec v absolutni  moški  kategoriji je Dejan Preindl, med ženskami pa Borbel Yne Wekkep Judit iz Madžarske. Imeli so tudi Hoby tek, katerega se je udeležilo 24 tekačov in tekačic na progi dolžine 3.300 m. Med moškimi je zmagovalec Simon Škodnik iz Svetega Jurija, med ženskami pa Sanja Vouri iz Serdice.
 
Športno druženje vseh generacij je odlično uspelo!