Veter v laseh na mednarodnem festivalu Igraj se z mano

Veter v laseh na mednarodnem festivalu Igraj se z mano

  • 28.05.2015
  • V teh dneh v Ljubljani poteka mednarodni festival Igraj se z mano. Otroke je zabavala tudi ekipa Veter v laseh. Postavili smo jim nogometni izziv, kjer so se mladi različnih starosti izvrstno izkazali.
Mednarodni festival »Igraj se z mano« v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije  se v letu 2015 izvaja že devetič v štirih slovenskih krajih. Lokalni organizator festivala na Muti je Sožitje Zgornje dravske doline, lokalni organizator festivala v Begunjah pa Zavod Manipura.
 
Festival so otvorili na Koroškem, zanimive delavnice in aktivnosti so se odvijale na Muti, in sicer v neposredni bližini OŠPP Muta in VDC Muta (Osrednji park). Festival so nadaljevali na Štajerskem na Trgu svobode v Mariboru. Osrednji festival tudi tokrat poteka v središču naše prestolnice, na Kongresnem trgu v Ljubljani, med torkom, 26. 5. in petkom, 29. 5. 2015 od 9.00 do 13.00 in od 20.00 do 22.00 pa se bodo odvijali tudi večerni koncerti z znamenito glasbeno akademijo Berklee College of Music Valencia Campus. Koncerti bodo inkluzivni. Festival na Gorenjskem bo v soboto, 20. 6. 2015 od 9.00 do 13.00 ure, kjer se bo PRVIČ odvijal v Begunjah in sicer na športnem igrišču v Begunjah.
 
Ekipa Veter v laseh je v sredo dopoldan, 27.5.2015, postavila nogometni izziv, ki je bil dobro obiskan. Mladi vseh starosti so se preizkusili v obvladovanju nogometne žoge in se izvrstno izkazali. Vsakemu, ki je izvedel poligon Veter v laseh, smo podarili zapestnico našega projekta. Na festivalu Igraj se z mano je bil prisoten tudi naš ambasador Zlatko, ki je pokazal kar zavidljivo znanje nogometa.
 
S svojo prisotnostjo smo prispevali svoj del k bolj strpni in odprti družbi, pripravljeni na enakovredno vključevanje vseh otrok in mladostnikov v družbeno dogajanje.