VETER V LASEH V CERKVENJAKU

VETER V LASEH V CERKVENJAKU

  • 21.05.2015
  • Športna prireditev, ki jo izvajajo pod pokroviteljstvom občine Cerkvenjak, se je letos že drugič odvila na zelo lepo urejenem večnamenskem kompleksu športnega parka v Cerkvenjaku, v četrtek, 14.5.2015.
 Vsakršno športno udejstvovanje je tesno povezano z vrednotami, kot so vključevanje, solidarnost, tolerantnost, ekipni duh. Zato je šport pomembno okolje, v katerem potekata vzgoja in izobraževanje.
 
 Že deveto leto zapored, sodeluje Osnovna šola Cerkvenjak- Vitomarci,  s Športno unijo Slovenije, v projektu » VETER V LASEH- S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI«. Športna prireditev, ki jo izvajajo pod pokroviteljstvom občine Cerkvenjak, se je letos že drugič odvila na zelo lepo urejenem večnamenskem kompleksu športnega parka v Cerkvenjaku, v četrtek, 14.5.2015. Na svečani otvoritvi prireditve so bili tudi župan Cerkvenjaka, Marjan Žmavc, predstavnica Športne unije, Mojca Markovič in ravnatelj Osnovne šole Cerkvenjak-Vitomarci,  Mirko Žmavc.
 
Za kvalitetno izvajanje aktivnosti v krosu, tenisu, malem nogometu in streljanju z zračno puško, so skrbeli učitelji,  strokovni sodelavci iz posameznih športnih klubov (Breznik Matjaž, Žmavc Dejan, Žmavc Damjan, Peklar Branko) in vzdrževalci ŠRC. Za administrativne zadeve, razglasitve,  podelitve  priznanj in moderatorstvo preko ozvočenja,  so poskrbeli učitelji šole. Ponovno se je izkazalo zelo dobro sodelovanje osnovne šole, lokalne skupnosti in posameznikov v športnih klubih, ki so poskrbeli za nemoteno, strokovno in varno potekanje demonstracij in tekmovanj.
 
Okoli 180 učenk in učencev od prvega do devetega razreda,  je celo dopoldne pridno tekmovalo v krosu, pokazali so vrsto spretnosti malem nogometu, se naučili osnov tenisa in se preizkusili v streljanju z zračno puško. Po zaključenih tekmovanjih, smo najboljšim učenkam in učencem podelili medalje in diplome. Skupno število sodelujočih in prisotnih je bilo okoli 240.
 
Podružnična šola  Vitomarci, je isti dan na športnem poligonu v Sv. Andražu, izvajala naslednje aktivnosti: kros, skok v daljavo z mesta, met žogice v cilj, razne štafetne in elementarne igre. Po zaključenih tekmovanjih so najboljši učenci in učenke prejeli pisna priznanja akcije. Vključenih je bilo 58 otrok od prvega do šestega razreda. Vseh sodelujočih je bilo okoli 80.
 
Koordinator, organizator  prireditve Oto Hren, športni pedagog, je s sodelavci otrokom zopet pripravil fantastičen dan, poln športnih dogodivščin.