VETER V LASEH V MURSKI SOBOTI

VETER V LASEH V MURSKI SOBOTI

  • 14.05.2015
  • V tem tednu se je pričela nova sezona vseslovenske akcije Veter v laseh, s športom proti zasvojenosti, ki letos poteka že 20. zapored v številnih krajih po vsej Sloveniji. V sredo so se ji z raznimi športnimi aktivnostmi pridružili tudi murskosoboški osnovnošolci.
V sredo, 13. maja 2015,  so se murskosoboški osnovnošolci z raznimi športnimi aktivnostmi pridružili vseslovenski akciji Veter v lasehPokroviteljstvo za izvedbo letošnje prireditve je v Murski Soboti prevzel župan, dr. Aleksander Jevšek. Skupaj s predsednico Športne unije Slovenije,  Leni Fafangel, sta podpisala Pismo o nameri. Zavedata se pomena športa kot »vzgojno - rekreativne« dejavnosti, ki mladim omogoča zdravo zabavo, druženje in kvaliteten način preživljanja prostega časa. Športna aktivnost je namreč odlična alternativa vsem oblikam zasvojenosti. S Pismom o nameri sta se zavezala, da bosta po svojih najboljšim zmožnostih zagotavljala možnost druženja mladih ob in s športom v prostem času.
 
Učenci murskosoboških osnovnih šol so se na igrišču Partizan pomerili v košarki, nogometu, odbojki, ritmični gimnastiki in plesu, izvedli štafetni tek z ovirami in risali s kredami na asfalt. Tako so polno izkoristili sončen dan in ga preživeli aktivno v lovu za vetrom v laseh. Na lastni koži so spoznali, da je šport v prvi vrsti zabava, druženje s prijatelji, veselje in smeh. Zadovoljni učenci se že veselijo naslednje prireditve Veter v laseh prihodnje leto.
 
Akcijo je pod sopokroviteljstvom MO Murska Sobota in Športne unije Slovenije organiziralo in izvajalo Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota s pomočjo strokovnih športnih sodelavcev Športne zveze Murska Sobota. Po besedah organizatorja se je ob letošnji 20. obletnici akcije zbralo rekordno število učencev, kar 207. Še posebej so izpostavili veliko število učencev OŠ IV Murska Sobota.