Veter v laseh

  • 29.06.2021

V sredo, 23. 6. 2021, smo v organizaciji OŠ Notranjski odred Cerknica, občine Cerknica in Športne unije Slovenije organizirali prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. Izvedbo te nacionalne športno-družbene akcije nam je omogočilo tudi sofinanciranje Ministrstva za zdravje RS in Fundacije za šport.
V okolici šole smo pripravili postaje s štafetnimi igrami, poligoni in plesom. Na njih so sodelovali učenci od 1. do 5. razreda (približno 270 otrok). Udeležili so se zanimivih štafetnih iger. Na poligonu so se preizkusili v spretnostnih nalogah z žogo. Na plesni postaji so uživali v novih in že poznanih plesnih korakih.
Na vsaki postaji smo učence spodbujali k športnemu navijanju in medsebojnemu sodelovanju, saj je namen te prireditve in športa nasploh predvsem zabava, sprostitev, druženje s prijatelji, veselje in smeh. Glede na odziv otrok in njihovo dobro voljo lahko sklepamo, da so jim bile dejavnosti všeč.
Letošnji Veter v laseh smo organizirali v skladu z vsemi priporočili, pravili in omejitvami NIJZ.
Na prireditvi smo učencem prve triade podelili simbolične nagrade – nahrbtnike z logotipom prireditve. Ob koncu smo jim zaželeli še lepe počitnice in jih spodbudili h gibanju tudi v poletnem času.

Pripravile:
vodje in koordinatorice prireditve Mateja Dolgan, Jana Frank in Anja Kebe Knavs

Fotogalerija