Veter v laseh, s športom proti zasvojenosti, Ankaran 2020

  • 08.10.2020

»Naj bo dan v Ankaranu razigran!«

»Veter v laseh, s športom proti odvisnosti« je prireditev, za katero lahko rečemo, da so jo otroci v Ankaranu sprejeli za svojo. Veseli smo, da je tako, saj je v prvi vrsti namenjena prav njim. Naša želja že 7. leto zaporedoma je namreč bila, da otroci preživijo dan v naravi, ob druženju in športu.
Tokrat je bila prireditev, v obliki športnega dne za učence OŠV Ankaran, sicer planirana v sredo, 23.septembra, na praznik Slovenskega športa, vendar je bila zaradi slabega vremena prestavljena na sredo, 30.septembra, ko nas je na Sveti Katarini razveselil lep, sončen dan. Popoldanski del, ki je sicer vsako leto namenjen družinam, je letos zaradi Covid-19 žal odpadel.
Kot uvod v prireditev, smo učencem predstavili našo mlado ankarančanko, umetnico Tino Kraljič, ki je za učence pripravila tudi manjšo razstavo svojih del, ki so si jo z zanimanjem ogledali.
Številna športna društva, klubi in druge organizacije, smo s skupnimi močmi za učence OŠ Ankaran pripravili 22 različnih aktivnosti; športne poligone, kvize, igre, likovne in ustvarjalne delavnice in tudi glasbeno delavnico. Dogajanje je bilo torej pestro, poučno in hkrati zanimivo.
Učenci so na svoje kartončke-Vetrolovčke pridno zbirali žige različnih dejavnosti. Čas je hitro minil, nekateri niso uspeli zbrati vseh žigov, a nič za to. Na prireditvi Veter v laseh je pomembno sodelovati, zmagovalci smo vsi!
V zaključnem delu smo predstavili nekatere mlade ankarančane, uspešne mlade športnike, ki trenirajo v Kajakaškem kanu klubu Orka Ankaran; Tom Timotej Pirš, Filip Knific, Nik Prodan, Svit Katarinčič in Kevin Šafar dosegajo zavidljive rezultate tako v državnem, kot tudi v mednarodnem merilu. Tom Timotej in Filip sta nastopila tudi na tekmi olimpijskih upov na Madžarskem. Oba sta bila na podlagi rezultatov iz letošnje sezone državnega prvenstva priključena v mladinsko reprezentanco. Mlade športnike je nagovorila in simbolično obdarila podžupanja, gospa Barbara Švagelj .
Letos je prireditev Veter v laseh potekala pod sloganom »Naj bo dan v Ankaranu razigran!«, zato smo za zaključek učence simbolično nagradili z majicami s sloganom, zapestnicami Dan slovenskega športa in vrečko ŠUS. Sledilo je skupinsko fotografiranje in odhod nazaj v šolo.
Prireditev je pod okriljem Športne unije Slovenije, organiziralo Športno društvo Ankaran v sodelovanju z Zvezo športnih društev Ankaran.
Posebna zahvala vsem sodelujočim: Nogometni klub Galeb Ankaran, Primorske spominčice, Klub brigadirjev Slovenskega primorja in Istre, Športno društvo Beachvolley, Odbojkarski klub Ankaran-Hrvatini, Kajak kanu klub Orka Ankaran, Kajak kanu klub Adria Ankaran, Obalno planinsko društvo Koper, DrumBeat studio, Gorska reševalna služba Ljubljana, Comunita' degli Italiani di Ancarano, Prostovoljno gasilsko društvo Hrvatini, Gasilska brigada Koper, Slovenska vojska, Europa Donna, promotorka tenisa na mivki Tjaša Zupan, Mini Planica, Napihnjenčki.
Hvala podžupanji za nagovor, ter Občini Ankaran za finančno podporo prireditve.
In za konec, najlepša hvala vsem prostovoljcem, ki nam vsako leto ponovno pomagate, da v Ankaranu zapiha veter veselja in razigranosti!
Naj bo vsak dan v Ankaranu razigran!

Fotogalerija