Veter v laseh 2019

  • 16.10.2019

Letos smo prireditev izvedli v Športnem parku v Šentilju in v Prosvetnem domu. Dogodek se je odvil 9. 10. 2019 od 14.00 do 17.00 ure. Na prireditvi so sodelovali otroci iz OŠ Sladki Vrh in OŠ Rudolfa Maistra. Prišlo je okrog 130 otrok.

Prireditev Veter v laseh je projekt z večletno tradicijo, kjer z bogatim celodnevnim športnim in spremljevalnim programom želimo dati mladim priložnost, da se ob športu družijo s svojimi najdražjimi na zdrav in zabaven način. Vse aktivnosti so pripravljene tako, da jih lahko izvajajo otroci brez predhodnega predznanja, hkrati pa so zanimive tudi otrokom, ki že poznajo posamezno športno panogo. Poudarja in nagrajuje se angažiranost in motiviranost pri izvedbi, medtem ko je učinkovitost izvedbe manj pomembna, saj želimo, da mladi v športu in gibanju uživajo ne glede na telesne sposobnosti in rezultatsko uspešnost.

Učenci so tekmovali v različnih spretnostnih poligonih in športih:
1. in 2. triada: gimnastični, košarkarski in nogometni poligon,
3. triada: nogomet, košarka, odbojka

Prireditev sta odprla podravnateljica šole in podžupanja občine Šentilj, zaključila pa z pozdravom ravnateljica šole Sladki Vrh. Prireditev je izjemno uspela. Zadovoljni obrazi otrok so povedali vse.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.