Veter v laseh, s športom proti odvisnosti, Ankaran 2019

  • 21.10.2019

»Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti« je nacionalna športno-družbena akcija, ki je letos po Sloveniji poteka že 24. leto zapored, v Ankaranu smo jo 6. leto zapored organizirali člani ŠD Ankaran.
Pestra paleta športnih in ob-športnih dejavnosti je rezultat sodelovanja številnih lokalnih klubov, društev in drugih organizacij, ki so poskrbeli za kvalitetne in zanimive športne poligone, kvize in druge aktivnosti.
Dopoldanski del akcije je bil v obliki športnega dne namenjen učencem OŠ Ankaran, popoldanski del akcije je potekal v smislu javne prireditve, ki se jo je udeležilo veliko število družin.
Skupaj nam je uspelo, da je bil dan razigran in cilj dosežen - otroci so preživeli dan v naravi; ob športu, gibanju, ustvarjanju ter druženju s sovrstniki in svojimi starši. Za zaključek smo se posladkali s palačinkami in kostanjem.
Naša želja ostaja še naprej enaka; da mladi zamenjajo pretirano gledanje televizije in uporabo telefonov ter igranje računalniških iger, za šport, gibanje in druženje!
Za sodelovanje, se že enkrat lepo zahvaljujemo vsem sodelujočim: OPD Koper, GB Koper, PGD Hrvatini, DrumBeat Studio, RK Koper, Comunita Ancarano, Klub brigadirjev Slovenskega Primorja in Istre, GRS Ljubljana, Primorske spominčice, Slovenska vojska, Konjeniško društvo - Kmetija Pogelšek, Policija Koper, KKK Adria Ankaran, Kmetijstvo Zelenjak, NK Galeb Ankaran, OK Ankaran-Hrvatini, Pomorsko društvo Ankaran, Šola zdravja Hrvatini, KKK Orka, Europa Donna, Judo šola Iztoka Babiča in Mini Planica.
Za finančno podporo se lepo zahvaljujemo Občini Ankaran, Luki Koper ter drugim donatorjem.
Hvala tudi vodstvu Adrie Ankaran, ki nam je omogočila brezplačno uporabo igrišč, kampa, sanitarij in elektrike.
Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Naj vam do naslednjič piha ugoden veter!
Člani ŠD Ankaran

Več fotografij si lahko ogledate na naši FB strani.

Fotogalerija