Gorišniški veter v laseh

Zadnja aktivnost iz projekta »Poletne športne prireditve 2019«, ki jih je organizirala Športna zveza Občine Gorišnica je bila tako imenovana prireditev Gorišniški veter v laseh. Organizirana je bila v četrtek 12.9.2019 na novem športnem parku Gorišnica.

Namen prireditve je bil mladim ponuditi športno-družabni program kot odlično protiutež sedenju pred računalnikom ali televiziji in ostalim oblikam zasvojenosti, s katerimi se srečuje sodobna mladina.
Udeleženci prireditve, to je učenci Osnovne šole Gorišnica, so se zbrali v športnem parku Gorišnica, kjer se je ob 9.00 uri pričela otvoritev "Gorišniškega Vetra v laseh".

Po uvodnem nagovoru sta učence pozdravila ravnatelj osnovne šole g. Milan Šilak in predsednik Športne zveze Občine Gorišnica, g. Ratko Matjašič. Sledil je dvig šolske zastave, po dvigu zastave pa pričetek prireditve. Letošnja prireditev je bila organizirana na štirih športnih poligonih in treh ob športnih poligonih.

Športni poligoni so bili: rokometni, nogometni, atletski, ribiški.
Ob športni poligoni so bili: plesni, (starejša in mlajša skupina), likovni in literarni

Športne in ob športne aktivnosti so se izvajale v času od 9.30 do 12.00 ure. Po končanju aktivnosti je sledil zaključni del prireditve, ki je potekal v več namenski športni dvorani.

Najprej so se predstavili učenci, ki so sodelovali v plesnem poligonu ter zbranim prikazali plesne kreacije, ki so se jih naučili pod mentorstvom animatork iz plesnega kluba Moreno. Nato je sledila predstavitev likovnih izdelkov in literarnih izdelkov. Na koncu pa še razglasitev športnih rezultatov.

Planirane aktivnosti v projektu »Gorišniški vetra v laseh«, smo v celoti izpeljali v skladu z zastavljenim planom. Vseh aktivnosti se je udeležilo 358 učencev, 50 učiteljev ter 10 animatorjev.

Naj športni duh še naprej krepi telo in duha in vse dobro tudi v prihodnje!

Ratko Matjašič,
predsednik ŠZ Občine Gorišnica

Fotogalerija