Poletje na Krasu

Športna zveza Komen je v prvih dveh tednih v juliju organizirala počitniški program Poletje na Krasu, katerega cilj je aktivno preživljanje počitniškega časa otrok ob športnih aktivnostih, ustvarjalnih delavnicah, sproščenem druženju ter zabavi. Zanimiv in raznolik program so poleg športnih društev in animatorjev dopolnjevali številni lokalni ustvarjalci in skupine iz različnih področij.
V letošnji program Poletja na Krasu je bil vključen tudi nacionalni projekt Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti. Po predstavitvi projekta so otroci prejeli publikacijo Športno spominska knjiga, ki na zanimiv način prikaže različne športne panoge. V sklopu projekta dokončne ureditve športnega igrišča, ki ga skupaj vodita občina in športna zveza pa so udeleženci programa obrobo igrišča iz umetne trave in peska očistili in jo tako pripravili za kasnejšo obdelavo. Pri tem delu so sodelovali prav otroci, udeleženci programa Poletje na Krasu.
Kakorkoli, delo se je izplačalo, otroci in starši ter lokalna skupnost so program zaradi njegove odlične izvedbe in raznovrstnosti toplo sprejeli. Naši cilji so bili letos v marsičem preseženi. Z drugo izvedbo Poletja je program postal prepoznaven tudi drugod (gostili smo otroke iz več slovenskih občin). Trdni temelj za uspešno nadaljevanje Poletja so z letošnjo izvedbo tako postavljeni.
Več utrinkov objavljamo v spodnji fotogaleriji.
Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Fotogalerija