Športna tombola za otroke

  • 27.06.2019

V soboto, 8. 6. 2019, so se na igrišču Osnovne šole Vič odvijale 3. športne igre Četrtne skupnosti Rožnik, katere so priredili in organizirali svetniki omenjene skupnosti. Šlo je za družaben dogodek, na katerem so se tekmovalci pomerili v različnih igrah.
V dopoldanskih urah pa se je v sklopu projekta Veter v laseh odvijala športna tombola za najmlajše. Gre za kombinacijo različnih športnih vaj in poligonov, s katerimi smo želeli otroke spodbuditi k spoznavanju in izvajanju različnih športov, vaj in tehnik. Izvajali so jo trije animatorji, ki so predhodno pripravili poligone in stojnico, na kateri so bile praktične nagrade in promocijski material projekta Veter v laseh. Tombola se je začela ob 10. uri zjutraj, končala pa se je okoli 13ih. Tombole se je v treh urah udeležilo približno 45 otrok.
Športno tombolo je sestavljalo pet različnih poligonov, katere sta animatorja s pomočjo rekvizitov in pripomočkov vnaprej pripravila na igrišču. Za vsak poligon je bila vnaprej določena štampiljka (npr. za atletski poligon je bila določena štampiljka kita). Dejavnosti, ki so jih opravljali otroci med opravljanjem poligonov:
- Vodenje nogometne žoge po poligonu (poligon: stožci, tekaške ovire, narisani krogi) – vodi žogo okoli
- Košarka – meti na koš
- Kolesarske spretnosti /spretnosti s poganjalčkom (poligon narisan s kredo)
- Rolanje
- Atletika: šprint in tek, različne atletske vaje
- Sklece in počepi
- Ritmika in ritmične vaje
- Uporaba gumitvista in kolebnice

Potek tombole:
- Vsak udeleženec je prejel prazno, še nepopisano kartonasto medaljo okoli vratu
- Za uspešno opravljanje enega izmed petih poligonov je prejel štampiljko na medaljo
- Kdor je opravil vseh 5 poligonov in s tem prislužil vseh pet različnih štampiljk, je lahko izžrebal praktično nagrado
- Vsak udeleženec je ob prejemu izžrebane nagrade prejel še vrečko in flaško »Veter v laseh«

Športna tombola je minila v sproščenem, veselem in športnem duhu ob krasnem sončnem vremenu. Otroci so bili zelo zadovoljni, zaradi prisotnosti manjših nagrad pa so bili izjemno zagreti in so se pri učenju različnih vaj in tehnik toliko bolj potrudili.
Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Fotogalerija