38. cicibaniada - srečanje predšolskih otrok v spretnostnem poligonu

  • 02.06.2017

38. cicibaniada – Veter v laseh-s športom proti odvisnosti

V strahu, da lahko neugodno napovedano vreme pokvari prizadevanja vrlih organizatorjev iz Športnega društva Gaberje Celje, so njihovi zunanji objekti pretekli četrtek dočakali 120 nadebudnih mladih predšolskih športnikov na 38. CICIBANIADI – srečanju najmlajših iz vrtcev in športnih društev v SPRETNOSTNEM POLIGONU.

Toda živahnost najmlajših je razkadila oblake in vseslovenska in evropska akcija Veter v laseh – s športom proti odvisnosti, ki jo v Sloveniji usmerja Športna unija Slovenije, je že 22. leto zapored tudi v Celju pokazala zavzetost najmlajših za energijsko poln in gibalno živahen »zdrav življenjski slog«.

Mladi v starosti 3-7 let so staršem (dedkom, babicam, bratom, sestram, stricem, tetam) in obiskovalcem zavzeto predstavili svoje gibalne spretnostmi na zanimivem spretnostnem poligonu, svoje risarske spretnosti z risanjem s kredo na asfalt na temo »Šport v Celju« ter s skupinsko pevsko-plesnimi sposobnostmi in rajanjem. Seveda so si na zaključku zaobljubili ponovno snidenje prihodnje leto in še starše povabili, da so skupaj zaplesali »račke« in »mi gremo na morje.«.

Poleg nekaj posameznih malčkov iz Celja in okolice so se Srečanja udeležile ekipe iz vrtca Tončke Čečeve – enote Gaberje, Ljubečna in Aljažev hrib, iz vrtca Mavrica Vojnik, iz vrtca Lipa Štore ter iz dveh rekreativnih športnih društev iz Celja - Nova vas in Gaberje. Pridružili so se jim tudi mladi gimnastičarji iz Športnega društva Gaberje.

Obiskovalci prireditve so vseskozi z glasnimi aplavzi vzpodbujali mlade nastopajoče, organizatorji pa so ocenili, da so vsi udeleženci postali zmagovalci, zato je vsem ekipam in vodnikom podelil diplome in zahvale ŠUS »Veter...«, vsakemu udeležencu priložnostno darilce, vsakega mladega pa je z izdelki Mlekarne Celeia nagradila letošnja MLEČNA KRALJICA – Ida Simončič, ki se je na prizorišče posebej za mlade telovadce pripeljala s avtomobilom Zelene doline.
Mladi pa so se izkazali tudi z dobrodelnostjo z zbiranjem zamaškov za pomoči potrebne otroke, saj so na prireditev prinesli kar nekaj vreč zamaškov, ki jih je organizator posredoval naprej.
Gabersko telovadišče so ob malici in s sadjem ter s skupaj s starši in vaditelji ob pesmi in plesu zapustili prireditev z obljubo, da bodo do prihodnjega leta spet zavzeto telovadili.

Sicer pa naj priložene fotografije povedo vse kar ne znamo opisati z besedo.

Fotogalerija