Halloween za otroke v Mariboru

Halloween za otroke v Mariboru

  • 17.11.2023
  • V Društvu Bodifit so v svojem centru Studenci v Mariboru pripravil športno druženje otrok ob noči čarovnic. Dogodek je bil namenjen otrokom v starosti od 4. do 12. let z namenom, da se med seboj družijo, ustvarjajo in se gibajo.

Lepo, toplejše popolne je omogočilo, da so otroci lahko telovadili in ustvarjali na svežem zraku. Program dogodka "Halloween za otroke", ki je potekal 30. oktobra 2023, je bil zasnovan posebej za otroke, stare od 4 do 12 let, in je vključeval raznolike in zanimive aktivnosti.

Ob prihodu so bili otroci razdeljeni v štiri skupine, kar je bilo ključno za razumevanje pomena športa in gibanja. Dogodek so vodile štiri animatorke, ki so otrokom predstavile različne aktivnosti. Med njimi so bile raztezne vaje za ogrevanje in spodbujanje telesne pripravljenosti, rezanje buč v skladu s temo noči čarovnic, kar je bilo zabavno in hkrati koristno za razvoj motoričnih sposobnosti. Otroci so tudi ustvarjali in izdelovali predmete iz kartona in volne, kar je spodbujalo njihovo ustvarjalnost in umetniške spretnosti. Poleg tega so risali in rezali, kar je dodatno razvijalo njihove fine motorične sposobnosti.

V sklopu dogodka so si otroci lahko naredili poslikavo obraza, ki je dodala čar dogodka in prebudila njihovo izvirnost z izbiro motiva poslikave. Pomemben del programa je bil lov na zaklad, ki je potekal tako zunaj kot znotraj stavbe. Animatorke so pripravile lokacije s skritimi zakladi, na vsaki lokaciji so otroci prejeli namige za naslednjo točko. Ta aktivnost je vključevala zgodbe, gibanje, petje in timsko delo, kar je bilo zasnovano tako, da je bilo zabavno in izobraževalno, spodbujalo je reševanje problemov in sodelovanje.

Na koncu dogodka je vsak otrok prejel trak z napisom “Veter v laseh” kot spomin na dogodek in njihovo udeležbo. Celoten program je bil dobro zaokrožen, osredotočen na telesne aktivnosti, ustvarjalnost in timsko delo, vse v okviru zabavne in praznične teme noči čarovnic. Prisotnost animatorjev je zagotavljala, da so bile aktivnosti privlačne in varne za otroke.

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport. 

Zapisala: Kaja Lekš

Halloween za otroke v Mariboru