Na OŠ Notranjski odred Cerknica uspeŠno izvedli tudi jesenski dogodek Veter v laseh

Na OŠ Notranjski odred Cerknica uspeŠno izvedli tudi jesenski dogodek Veter v laseh

  • 10.10.2023
  • V petek, 22. septembra je na Osnovni šoli Notranjski odred Cerknica potekala že tradicionalna prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti, ki so jo tokrat pripravili pred dnem, ki je posvečen slovenskemu športu.

Zbrali smo se na šolskem dvorišču, kjer sta po himni, ki so nam jo zaigrale učenke, sledila pozdrava gospe ravnateljice, Ines Ožbolt, in občinskega svetovalca za področje športa, Bogomirja Opeke. Spodbudila sta nas, naj dan čim bolj izkoristimo za gibanje v naravi, druženje ter tkanje prijateljskih vezi, saj je to dobra preventiva proti različnim vrstam zasvojenosti. Za glasbeni uvod je poskrbel pevski zbor naišh najmlaših učencev, nato pa smo si ogledali naše karateiste in akrobatske skoke učencev na prožni ponjavi.

Potem so se učenci podali na številne postaje s športnimi dejavnostmi in delavnice. Na »vetrolovčke«, ki so jih dobili kot skupina, so pridno zbirali različne štampiljke, ki so potrdile, da so posamezno točko res obiskali. Tako so se lahko preizkusili v najrazličnejših športnih dejavnostih, kot so odbojka, športne igre, poligon, lokostrelstvo, košarka, štafetne igre, ples, joga, ragbi, tenis, nogomet, namizni tenis,... Spomnili so se tudi skoraj že pozabljenih ristanca in gumitvista ter obiskali gasilce in tabornike, niso pa se pozabili poigrati tudi s črkami in z »miselnimi orehi« ter se preizkusiti v socialnih veščinah. Svoje likovne spretnosti so lahko pokazali na delavnicah, kjer so slikali po stenah in izdelovali plakate.

Dan je bil lep in zanimiv, saj smo ga preživeli brez elektronskih naprav, stran od zaslonov in računalnikov. Druženje in preživljanje prostega časa v naravi ter ob športnih dejavnostih sta namreč zelo pomembna za zdravo odraščanje, zato si vsi skupaj želimo še več takšnih dni.

Na letošnjem Vetru v laseh je bilo več kot 30 delavnic, sodelovalo je 13 različnih klubov in društev. Promocijski material smo razdeli v dveh podružnicah, tako so se ga lahko razveselili tudi drugi učenci.

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport. 

Zapisale: Urška Dobravec, Mateja Košmrlj in Mateja Dolgan

Jesenski veter v laseh na OŠ Notranjski odred Cerknica