Veter v laseh v Izlakah

Veter v laseh v Izlakah

  • 14.06.2023
  • Športno društvo Izlake je v sodelovanju z občino Zagorje ob Savi v petek, 9. junija organiziralo športno dopoldne v Športnem parku Izlake za osnovnošolske ekipe občine Zagorje ob Savi.

Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širimo, so zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost. Dogodek je podprla tudi Fundacija za šport.

Dogodka so se udeležili učenci OŠ Ivana Kavčiča Izlake (IK), OŠ Ivana Skvarče Zagorje ob Savi (IS) in OŠ Toneta Okrogarja Zagorje ob Savi (TO). Organizator je pripravil preizkus v več športnih disciplinah. Učenci pa so lahko sodelovali tudi v igri tenisa, badmintona, namiznega tenisa in na zunanjih fitnes napravah.

Po uvodnih besedah vodje prireditve Milana Bedrača, župana Matjaža Švagana in prebrani predlogi Športne unije Slovenije Mojce Kovačič, je vodja dogodka Jernej Kovačič povabil prijavljene udeležence na tekmovanje in rekreativno udejstvovanje.

Veseli nas, da so se na uvodnem delu na vabilo priključili tudi ravnateljici OŠ IS Kristina Renko in OŠ TO Nataša Grošelj ter predstavnik ŠUS-a Žiga Sodržnik.

Tekmovanje in rekreativne dejavnosti so potekale po planu, sproščeno, nemoteno in v lepem vremenu, kakor tudi podelitev nagrad ob 12. uri.

Zahvaljujemo se Športni uniji Slovenije za možnost prijave v projekt Veter v laseh, Občini Zagorje ob Savi za podporo, prenovo igrišča za odbojko na miki, pomoč pri čiščenju steze dan pred prireditvijo zaradi naplavljenega mulja po nalivu prejšnjega dne ter vsem trem šolam in njihovim ravnateljem za pripravljenost in sodelovanje.

Posebna zahvala velja športnim pedagogom za tvorno sodelovanje z nami pri pripravi programa in pravil tekmovanja ter pripravo ekip, ki so se udeležile tekmovanja in druženja. Hvala tudi ravnatelju OŠ IK Izlake Urošu Burgarju, ki je pomagal pri organizaciji z učitelji.

Zapisal: Jernej Kovačič, predsednik ŠD Izlake

Projekt Veter v laseh je sofinanciran strani Fundacije za šport. 

Veter v laseh v Izlakah