Veter v laseh v občini Dobrna

Veter v laseh v občini Dobrna

  • 26.05.2022
  • V soboto 21.5.2022 v popoldanskih urah je potekalo druženje na športni prireditvi pod okriljem programa Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti.

Skozi šest športnih postaj so otroke animirali prostovoljci. Prav vsaka postaja je bila zanimiva, tako da so otroci postajo tudi večkrat obiskali. Ob osvojeni postaji s pravili igranja je vsak otrok nato prejel štampiljko. Ob šestih izbranih štampiljkah je vsak otrok prejel tudi praktično nagrado z logotipom Vetra v laseh. Vrečke za copate, frizbija in zapestnice Dan slovenskega športa so se otroci zelo razveselili.

Povezovalec programa Tomaž Pančur je skozi prireditev opisal tudi pomen prireditve Vetra v laseh in večkrat smo plesali tudi na himno Vetra v laseh. Kljub temu, da nas je presenetil dež smo za zaključek vlekli vrv in razdelili nagrade. V naslednjem letu se spet srečamo. Športnega dogodka Vetra v laseh pa si ne predstavljamo brez povezovalca programa. Tomaž Pančur vedno poskrbi za promocijo dogodka in dobro glasbo.

Posebna zahvala gre ravnatelju osnove šole Dobrna, ki nam je v zelo kratkem času uredil dostop do športnih igrišč. Turistično društvo Dobrna je doniralo sokove za naše športne obiskovalce. Organizator Drago Adamič je napovedal v naslednjem letu še večjo športno ponudbo.

Prav posebno pozornost so namenili tudi himni Veter v laseh in otroke animirali k plesni dejavnosti.

Pripravila: Simona Matko Počivalšek

Veter v laseh v občini Dobrna