Veter v laseh – Otroška olimpijada Cirkovce

Veter v laseh – Otroška olimpijada Cirkovce

  • 26.05.2022
  • V petek, 20.5.2022 se je v Cirkovcah odvijala otroška olimpijada na športnem igrišču v Cirkovcah, ki je bila del projekta Veter v laseh- s športom proti drogi. Na olimpijadi so sodelovali otroci občine Kidričevo ter otroci sosednjih občine Hajdine, občine Starše in občine Videm.

Sodelovali so učenci od 6. do 9. razreda, ki so se pomerili v različnih športnih disciplinah. Igrali so nogomet,  dvoransko odbojko, odbojko na mivki, pomerili so se v gimnastiki, dvoranskemu hokeju ter rolanju z ovirami. Dogodka se je udeležilo 220 otrok, ki so se pomerili ali samo preizkusili v novih športnih disciplinah. Za njihovo športno udejstvovanje so bili tudi nagrajeni s paketom, ki so ga pripravili s pomočjo sponzorjev ter promocijskim paketom Športne unije Slovenije programa Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti. Vsak udeleženec pa je prejel tudi medaljo.

Otroška olimpijada je tekmovalno obarvana ima pa tudi svojo noto, da se lahko otroci med seboj družijo in da se preizkusijo v novih športnih disciplinah. Na ta način jih vzpodbujajo k telesni aktivnosti in širijo športni duh med mlade, kot edini pravi način s katerim se lahko spopadejo proti vsem oblikam zasvojenosti. Mnogokrat pozabljamo, da je edino zdravo telo tisto, ki je temelj zdravega duha.

Otroško Cirkovško olimpijado organizirajo  že vrsto let in je stalnica k popestritvi športnega dogajanja v naši občini. Trudijo se, da bi s tem dogodkom prispevali k ozaveščenosti otrok o pomembnosti gibanja in športa za fizični, kakor tudi psihični razvoj vsakega posameznika.  Na dogodku otroci sodelujejo v različnih športnih panogah ter se preizkusijo tudi v novih, njim nepoznanih. Vsako leto jim ponudijo širok nabor športnih panog. Otroci se radi preizkušajo v športnih panogah, v katerih so dobri, radi pa tudi poizkusijo kaj novega.

S sloganom S športom proti zasvojenosti, želijo vzpodbuditi otroke in mladino, da jim šport predstavlja drugačen pogled na življenje in da se lahko družijo na zdrav način ter tako naredijo nekaj zase in za svoje telo.

 

Pripravila: Andraž Potočnik in Simona Gaiser

 

VVL - Otroška olimpijada Cirkovce