Veter v laseh na Podružnični osnovni šoli v Begunjah pri Cerknici

Veter v laseh na Podružnični osnovni šoli v Begunjah pri Cerknici

  • 26.05.2022
  • V petek, 20. maja 2022, so na podružnični šoli Maksim Gaspari Begunje organizirali športno prireditev programa Veter v laseh. Prireditev je bila namenjena vsem petim razredom njihove šole. Sodelovalo je 80 učencev in 9 učiteljic. Lep sončen dan in dobesedno veter v laseh sta samo še pripomogla k super vzdušju.

Prireditev se je začela ob 7.45 in trajala do 12.10. Najprej so predstavili akcijo Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti in poslušali himno, ki se je čez dan večkrat zavrtela. Nato smo učence razdelili v 16  ekip. Vsako ekipo so sestavljali učenci različnih starosti (od 1. do 5. razreda), saj so želeli, da se učenci še bolj spoznajo in povežejo med seboj. Vsaka skupina je dobila tudi Vetrolovček, kateri jim je pomagal pri beleženju obiskanih aktivnosti na izbranih postajah. Za dodatno motivacijo so poskrbeli plakati, na katerih so bili razni motivacijski stavki.

Za učence je bilo pripravljenih 8 različnih poligonov. Preizkusili so se v košarki, nogometu, atletiki, pantomimi, ristancu in skakanju gumitvista, v telovadnico pa so jih povabili na poligon “mečem žogico - zadenem koš” in poligon z improviziranimi pripomočki. Ves čas je bila prisotna dobra volja in sodelovanje, zadovoljni so bili tako učenci kot tudi učiteljice. 

Po končanih poligonih so se odpravili še na sprehod po Begunjah in bližnjih travnikih, se še dodatno nadihali svežega zraku in uživali v čudovitem dnevu.

Vsi sodelujoči so na koncu dobili tudi praktične nagrade (frizbije, vrečke in zapestnice) za katere je poskrbela Športna Unija Slovenije.

Učenci so se čez dan tako veliko gibali, sprostili, zabavali in družili, kar je bil tudi namen prireditve. Brez dvoma jo bodo organizirali tudi naslednje leto.

 

Pripravila: Metka Čibej

 

Podružnična osnovna šola v Begunjah pri Cerknici