Športno rekreativno društvo POSTANI.FIT, Vojnik

Športno rekreativno društvo POSTANI.FIT, Vojnik

  • 19.05.2022
  • V nedeljo, 15.5.2022, so v Vojniku organizirali dogodek programa Veter v laseh, ki je bilo namenjeno predšolskim in šolskim otrokom in je bilo zanje to brezplačno. Namen prireditve je bil, da se otroci spoznajo in preizkusijo v različnih športnih aktivnostih, ki jih ponujajo športna društva v občini Vojnik.

Prireditev se je začela ob 14:00 uri na asfaltnem nogometnem igrišču v kraju Vojnik, kjer jih je najprej pozdravil podžupan g. Vili Hribernik, nato pa še predsednica ŠRD Postani FIT in hkrati organizatorka dogodka Sara Padarič. Sara je skupaj z animatorkami svojega društva otroke ogrela ter pripravila na športno vadbo. 

Po končanem ogrevanju so prisluhnili himni Vetra v laseh, razdelili zapestnice, ki so jih prejeli od Športne unije Slovenije ter vetrolovčke (kartončke na katerih so otroci zbirali podpise o opravljenih aktivnostih), nato pa so se otroci skupaj s starši odpravili na različne lokacije. 

Na košarkarskem igrišču jim je spretnostni poligon z žogo pripravil Košarkarski klub Vojnik (trener Robi in član kluba Petja), na tenis igrišču so se naučili osnov tenisa pod vodstvom tenis trenerjev Teniškega kluba Vojnik, na umetni travi pa sta Davor Rakanovič in Žiga Gragut otrokom predstavila hokejsko opremo ter jih naučila kako se drži hokejska palica. Lahko so se preizkusili tudi v igri hokeja. Davor in Žiga sta bivša mladinska reprezentanta Slovenije, oba sta igrala v tujini in na koncu kariero zaključila v Celju. Na travnatem nogometnem igrišču pa so otroci uživali ob brcanju žoge (Nogometni klub Vojnik), premagovanju poligona in akrobacijah na dveh trampolinih (ŠRD Postani. Fit). Prav tako jim je Peter, trener Judo Jaka, pokazal kako se bori na tatami blazinah. 

Ne smemo pa pozabiti maskote Vetra v laseh Športkota, ki je celotno popoldne zabaval otroke in pričaral na dogodku posebno vzdušje. Hkrati so otrokom pripravili tudi ustvarjalne in plesne delavnice ter napihljivo zabavo. Otrokom so pričarali nepozabno popoldne. Na koncu so prejeli tudi praktične nagrade in sicer frizbije in športne vrečke od Športne unije Slovenije ter medalje in majčke od organizatorjev. 

Za Športno rekreativno društvo POSTANI.FIT: Sara Padarič

Fotogalerija ŠRD Postani Fit