Druženje pod koši

Druženje pod koši

  • 28.04.2022
  • V Ženskem košarkarskem klubu Domžale v okviru šole košarke organizirajo zabavne dogodke za popularizacijo športa in gibanja med otroci. Šola košarke je poimenovana po slovenski reprezentantki Annamariji Prezelj, ki je svoje košarkarske korake na podoben način začela v klubu.

Tokratni dogodek so poimenovali Druženje pod koši in je potekal v veliki telovadnici Osnovne šole Venclja Perka v Domžalah te s podporo Športne unije Slovenije, njihovega programa Veter v laseh, saj jih s projektom povezujejo skupni cilji, predstaviti mladim, športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa ter kot alternativo vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

Na dogodku, ki je bil namenjen dekletom od 9 do 12 let starosti, njihovim staršem, dedkom, babicam, so se dekleta preizkusila v košarki. Na dveh prirejenih igriščih, za mlajše na nižjih koših ter malo večje, na že pravih koših, so pokazala svojo košarkarsko znanje in spoznavala, da je šport tudi zabava. Ekipe, ki so počivale, so ustvarjale v ustvarjalnem kotičku, ko pa je bila utrujenost ob vsem dogajanju na višku, so se posladkali s pravim »cesarskim pražencem«, ki so ga za njih spekle naše prostovoljke.

Poskrbljeno je bilo tudi za starše, ki so se pomerili v metu na koš iz sredine igrišča ter ves čas bučno navijali.

Skupaj z vsemi udeleženci in spremljevalci, je bilo tokrat 100 obiskovalcev, za katere so poskrbeli dva trenerja ter šest prostovoljcev.

Prav vsa dekleta pa so se na koncu razveselila tudi praktičnih daril programa Veter v Laseh.

 

POVEZAVA: https://zkkdomzale.si/

https://www.facebook.com/zkkdomzale.si/

Druženje pod koši