Gozdna šola Mozirje ponovno gostila športne počitnice za otroke

Gozdna šola Mozirje ponovno gostila športne počitnice za otroke

  • 17.08.2020
  • Med 9. in 13. avgustom je v Gozdni šoli Mozirje na športnih počitnicah uživalo 21 otrok, ki so v petih dneh skupnega druženja spoznavali in osvajali (nove) športe, se zabavali in prepuščali počitniški razposajenosti.

Poletne športne počitnice so del projekta Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti, rdeča nit programa pa je mladim približati gibanje in zdrav način življenja skozi šport na netekmovalen in zabaven način.

Za 21 otrok iz socialno šibkejših okolij je poskrbelo 5 izkušenih animatorjev in vaditeljev, pri izvedbi počitnic pa smo sodelovali z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje in Športno zvezo Velenje, ki je bila tudi izvajalec počitniškega programa. 

Športni tabor se je začel v nedeljo popoldne, otroci, stari od 6 do 13 let, pa so uživali v različnih športnih in kreativnih aktivnostih. Tako so bili na obisku v Kampu Menina, kjer so obiskali tudi adrenalinski park, potem pa so se še osvežili v tamkajšnjem jezeru in se preizkusili v supanju. Obiskali so Mozirski Gaj Park Cvetja, kjer so skozi zgodbo spoznali nekaj novega. V kampu so jih obiskali gasilci Pgd Nazarje in taborniki, ki so jim prikazali njihove aktivnosti in jim polepšali dan. Program, poln prijetnih presenečenj, se je končal v četrtek s športnimi igrami, pozno popoldne pa so se otroci vrnili domov.

Nekaj trenutkov športnega druženja je ujela tudi kamera. Krajši prispevek o počitnicah so objavili na RTV SLO v sklopu poročil, pogledate pa si ga lahko TUKAJ. 

Izvedbo programa Veter v laseh je omogočilo sofinanciranje Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Fundacije za šport.

Športne počitnice v Gozdni šoli Mozirje