Pod streho še zadnja predavanja

Pod streho še zadnja predavanja

  • 16.10.2019
  • Jutri bo na OŠ Branik potekalo še zadnje v sklopu brezplačnih predavanj, ki smo jih namenili staršem in strokovnemu kadru v vrtcih in osnovnih šolah.

V šolskih letih 2018/2019 in 2019/2020 smo v slovenskih osnovnih šolah in vrtcih ter tudi nekaterih športnih društvih skupno izvedli 21 predavanj.

Predavanje z naslovom Pomembnost telesne dejavnosti in zdrave, uravnotežene prehrane na razvoj malčka, otroka in mladostnika je pripravila dr. Maja Pajek, prof.šp.vzg., sicer predsednica strokovnega sveta ŠUS. Pri izvedbi pa sta se ji pridružila še dr. Vedrana Sember, prof.šp.vzg. iz Fakultete za šport in dr. Jernej Pajek, dr. med., specialist nefrolog.

Skupno je predavanju prisluhnilo več kot 800 staršev, odziv pa je bil tako z njihove kot strani učiteljev in vzgojiteljev izredno pozitiven. 

Predavanja se odvijajo kot del programa Veter v laseh, ki ga sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Vsa predavanja so bila za končnega uporabnika brezplačna.