Konjeniški Veter v laseh

Konjeniški Veter v laseh

  • 11.10.2019
  • V Konjeniškem društvu Marsilea bodo v nedeljo, 27. oktobra v sklopu programa Veter v laseh pripravili konjeniške igre za otroke od 5. leta starosti naprej.

Konjeniške igre so namenjen rekreativnim jahačem od 5 leta starosti naprej. Udeleženci se bodo lahko preizkusili v spertnostnem jahanju po poligonu, ki bo sestavljen iz različnih nalog, katere bo moral jezdec opraviti v čim krajšem času s čim manj napakami. Vsi udeleženci bodo prejeli priznanja, najboljši trije pa tudi praktične nagrade.

Konjeniške igre bodo potekale na Posestvo Marsilea v ograjenem jahališču. Namenjene so vsem ljubiteljem konj različnih starostnih skupin. Jahalno predznanje ni potrebno, saj bodo zagotovljeni strokovno usposobljeni voditelje konj, ki bodo udeležencem brez predznanja pomagali premagati poligon.

Namen prireditve je promovirati preživljanje prostega časa v naravi v družbi živali, brez uporabe sodobne tehnologije in čim večjemu število oseb omogočiti stik s konji in jih seznaniti z osnovnimi značilnostmi teh plemenitih živali, ki tako blagodejno vplivajo na nas.

Konjeniški šport vpliva na izboljšanje koordinacije, ravnotežja, številnih motoričnih funkcij kot tudi razvoj socialnih kompetenc kot so kmunikacija, občutek odgovornosti, empatije,...

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.