Istrski kolesarski maraton

Istrski kolesarski maraton

  • 19.09.2019
  • Istrski kolesarski maraton je največji rekreativni kolesarski dogodek v Istri. Navdušuje z edinstvenim okoljem, razgibanimi trasami za vse okuse in stopnje pripravljenosti, lepimi panoramami in pestrim spremljevalnim programom. Sobotni del programa je namenjen najmlajšim in družinam.

DRUŽINSKI KOLESARSKI IZLET – sobota, 5. oktober, ob 10. uri
V sklopu Kolesarskega festivala pripravljamo DRUŽINSKI KOLESARSKI IZLET. Namenjen je raziskovanju slovenske Istre skozi obisk znamenitosti in družinskemu kolesarskemu druženju. Otroci do 14 let se izleta udeležijo brezplačno, prijavnina za starše pa je 10 €. Število udeležencev je omejeno, skupino pa bodo spremljali kolesarski vodniki.

GLEDALIŠKA PREDSTAVA ZA OTROKE – sobota, 5. oktober, ob 13.30 uri
Tudi malčki ne bodo prikrajšani tekmovanja, saj se bodo na osrednjem prizorišču maratona lahko pomerili v pravem mini tekmovanju! Gre za približno 300 metrov dolgo rav

MINI MARATON – sobota, 5. oktober, ob 15. uri
Tudi malčki ne bodo prikrajšani tekmovanja, saj se bodo na osrednjem prizorišču maratona lahko pomerili v pravem mini tekmovanju! Gre za približno 300 metrov dolgo ravninsko progo na osrednjem prizorišču, ki jo bodo odpeljali s kolesi ali poganjalčki. Sodelovanje na mini maratonu je brezplačno in predprijave niso potrebne, za udeležbo pa je obvezno spremstvo staršev. Mini maraton je primeren za otroke, stare do 6 let.

USTVARJALNICA – nedelja, 6. oktober, od 10. do 14. ure
Na kolesarskem festivalu bo potekala tudi ustvarjalnica z otroškim kotičkom. Barvanje slikanic in ostala animacija – zagotovo jim ne bo dolgčas.

OTROŠKI KOLESARSKI POLIGON – sobota, 5. oktober, od 10. do 16. ure
Skupaj z zavodom Varna pot pripravljamo vzgojno-izobraževalni program, s katerimi želimo spodbuditi zavedanje o varnosti v cestnem prometu že v zgodnjih letih. Skozi zabavno vožnjo po poligonu bodo otroci spoznali osnovne situacije v prometu – kdaj se je potrebno ustaviti, kako se odpraviti čez prehod za pešce in zakaj počasneje skozi ovinke. Uporaba poligona je brezplačna.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.