Veter v laseh v Škofji Loki

Veter v laseh v Škofji Loki

  • 05.09.2019
  • Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti v Škofji Loki bo v torek, 17. septembra 2019, v športnem parku za OŠ Ivana Groharja v Podlubniku, že osmo leto zapored organizirala prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti.

Kot so nam zaupali organizatorji, je športno družbena prireditev letos prerasla v regijski dogodek. Prireditev bodo kot vsako leto oblikovala loška športna društva ter lokalne organizacije, med povabljenimi pa bodo tudi športna društva – članice ŠUS – iz Gorenjske regije.

Dogodek bo potekal med 8.30 in 12.30 ter med 16. in 19. uro. Obiskovalcem bodo na voljo številna prizorišča s predstavitvami športnih panog, od floorballa, odbojke, prstometa, karateja, aikida, košarke, rokometa, nogometa, namiznega tenisa, Mini planice in gimnastike, kjer se bodo obiskovalci lahko dogovorili tudi za redne vadbe – zase ali za svoje otroke v novem šolskem letu. Otroci se bodo lahko razgibali na otroških gibalnicah, starši pa bodo spoznavali osnove motorike za najmlajše. V bogatem obšportnem programu se bodo predstavile tudi aktivne mladinske in družbenopomembne organizacije kot so gasilci, skavti,
taborniki, mladinski dnevni centri DC OM in MDC BLOK, PUM-O, Rdeči križ, karikaturist Boris Oblak in Društvo upokojencev.

Obiskali nas bosta maskoti prireditve: Vihra in Športko, ki bosta vse zbrane povabila k plesu na himno Vetra v laseh. V zabavnem programu se nam bodo predstavila sodelujoča društva, ki bodo predstavila kreativno ustvarjalne delavnice, lutkovne delavnice, v dogajanje se bodo vključili Orgličarke iz Škofje Loke, mladi nadobudni lutkarji, skupina SHARKS, mladi karateisti, MAŽURETNA SKUPINA fokus, predstavitev otoka ŠRILANKA-humanitarnost.

Akcija je zasnovana kot predstavitev aktivnih lokalnih organizacij s področja športa in mladine ter pomembnih akterjev v občini, z namenom promocije zdravega in aktivnega načina življenja, predstavitve dejavnosti društev in klubov ter povezovanja lokalnih akterjev, s poudarkom na medgeneracijskem sožitju. Prireditev se bo odvijala v duhu priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa, druženja, zdrave zabave in povezovanja. Menimo, da je vsakršno športno udejstvovanje tesno povezano z vrednotami, kot so vključevanje, solidarnost, tolerantnost, ekipni duh, zato je šport pomembno okolje, v katerem potekata vzgoja in izobraževanje. Tudi letos bomo v program vključili delavnice SPVCP ob obeležitvi Evropskega tedna mobilnosti, kar pomeni, da se bodo obiskovalci na prireditev lahko z mestnim avtobusom pripeljali brezplačno!

Cel dan bo športno in veselo! 

Na prizorišču bo živahno že dopoldne, saj bodo igrišče preplavili četrtošolci vseh štirih osnovnih šol: OŠ Ivana Groharja, OŠ Škofja Loka – Mesto, OŠ Cvetka Golarja in OŠ Jela Janežiča. Na športnem dnevu bodo zanje tudi učitelji pripravili dodatne izzive za rekreacijo in kreativnost.

Poseben Veter bo organiziran tudi za otroke Vrtca Škofja Loka, kjer bodo aktivnosti zanje potekale na igrišču pod vrtcem Najdihojca. Naš namen je otrokom predstaviti čim več športnih panog in jih navdušiti za aktivno in razgibano življenje s športom. Starši bodo prejeli informacijo o sodelujočih društvih ter njihove kontaktne podatke.

V primeru dežja bo prireditev prestavljena na 19. 9. 2019.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.