3. Cestni kolesarski maraton

3. Cestni kolesarski maraton

  • 09.08.2019
  • V nedeljo, 18. avgusta bodo v Kolesarskem društvu Velike Lašče pripravili 3. Cestni kolesarski maraton. Prireditev je del akcije Slovenija kolesari, namenjena je rekreativnim kolesarjem vseh starosti in ni tekmovalnega značaja.

Trasa poteka po asfaltiranih državnih in lokalnih cestah, označena bo s puščicami na asfaltu in smernimi oznakami na razpotjih. Udeleženci maratona vozijo v skladu s cestno prometnimi predpisi. Otroci, mlajši od 15 let, se smejo udeležiti maratona le v spremstvu staršev, oziroma polnoletne osebe.

Letos so pripravili nekaj novosti za prijetnejše kolesarjenje: krajši 40 km primeren za vse in daljši 80 km za malo bolj pripravljene. Vsak udeleženec na cilju prejme malico, pokal in darilo.

Na spletni strani organizatorja https://www.kd-velike-lasce.si/?page_id=11 si udeležneci lahko ogledajo traso in višince obeh maratonov.

Projekt Veter v laseh sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.