40. Cicibaniada - spretnostni poligon za najmlajše v akciji Veter v laseh

40. Cicibaniada - spretnostni poligon za najmlajše v akciji Veter v laseh

  • 15.05.2019
  • Tradicionalno srečanje predšolskih otrok v spretnostem poligonu za najmlajše iz vrtcev, društev Partizan in drugih športnih ter rekreacijskih društev.

 Srečanje bo na zunanjem telovadišču ŠDG, Mariborska cesta 42, v Celju in sicer v četrtek, 17.5.2019 ob 17. uri.

Spretnostni poligon bo v kombinaciji vseboval naslednje elemente: tek, preskakovanje in premagovanje ovir (švedska klop in skrinja, stožci) plazenje (tunel), dričanje po deski ali toboganu, prenašanje lažjih bremen, spretnosti z žogo (vodenje ali met na koš ali brcanje v gol) in podobno. Upoštevajoč število prijavljenih ekip bo poligon postavljen v eni ali v dveh linijah. Nastopajočim predšolskim otrokom se bo simbolično meril čas s štoparico. Ekipo sestavlja 8 cicibanov, v starosti od 4-7 let. Ob prijavi še mlajših ekip prosimo za zagotovo spremstvo več vodnikov ali staršev saj vsi sodelujejo na lastno odgovornost. Sodelujejo lahko tudi otroci staršev, ki svojih otrok nimajo v vrtcu ali društvu, vendar je v vseh primerih obvezna predhodna prijava do roka.

.   Prijavljene ekipe se bodo ob začetku in ob zaključku postrojile (prikorakale) na asfaltni ploščadi za označenimi tablami ter se tako predstavile udeležencem in obiskovalcem prireditve. Takoj po izvedbi poligona se vsaka ekipa predstavi še v aktivnosti risanja s kredo na asfalt na temo  »Z gibanjem do zdravja«.   

Pred podelitvijo priznanj pa bomo pogledali še plesne ali pevske nastope  posameznih ekip in zaplesali ob pesmih »ko sem srečen«  in »mi gremo na morje«!

.    Ob zaključku srečanja bo skromna zakuska za vse malčke. Vsi udeleženci prejmejo priložnostno darilce, vse sodelujoče ekipe (tudi vodje) pa priznanja.

.   Tudi letos smo se odločili za vstopnino - prijavnino. Ta znaša 3(tri) plastične zamaške po udeležencu. Zamaške namenjamo organizacijam, ki zbirajo sredstva za pomoči potrebnim otrokom.

 

V slučaju slabega vremena bo akcija v skrajšani verziji v telovadnici!

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.