SPOZNALI SMO TEŽKO ŽIVLJENJE KNAPOV

SPOZNALI SMO TEŽKO ŽIVLJENJE KNAPOV

  • 06.08.2015
  • Četrti dan športnih počitnic Veter v laseh smo se odpravili na ogled muzeja premogovništva, nato pa smo dan preživeli na Velenjski plaži, kjer ni manjkalo zabave.
Četrti dan športnih počitnic Veter v laseh je bil poln zanimivih in zabavnih trenutkov. Odpravili smo se na celodnevni izlet. Pred odhodom nas je obiskal župan Mozirja Ivan Suhoveršnik, ki je otrokom prinesel sladkarije in jih povprašal, kako se imajo v Mozirju. Dopoldan smo si v Velenju ogledali muzej premogovništva. Spoznali smo težke pogoje za trdo delo knapov ter rudarsko tehnologijo nekoč in danes. Na ogledu okoli 180 metrov pod površjem zemlje smo snedli knapovsko malico.
 
Po ogledu smo odšli na Velenjsko plažo ob prelepem Velenjskem jezeru, kjer je odlično poskrbljeno za zabavo. Kopali smo se in plavali, malo starejši so izvajali atraktivne skoke v vodo, najstarejši pa so se lahko preizkusili tudi v popularnem supanju. Zvečer je sledilo še petje ob tabornem ognju, kjer so otroci vsak dan bolj aktivni, saj že poznajo večino besedil.