TABORNIKI POPESTRILI 3. DAN ŠPORTNIH POČITNIC

TABORNIKI POPESTRILI 3. DAN ŠPORTNIH POČITNIC

  • 04.08.2015
  • Tretji dan športnih počitnic so otroke obiskali taborniki . Rod Pusti grad Šoštanj so nam predstavili različne taborne veščine in rekvizite, ki jih uporabljajo pri taborjenju.
Tretji dan športnih počitnic Veter v laseh smo pričeli s športnimi aktivnostmi, socialnimi veščinami in kreativnimi delavnicami, kjer vodni svet postaja vsak dan bolj pester. V prostem času smo priredili pravo veselico, kjer smo ob spremljavi harmonike razigrano zaplesali. Ob zvokih polke je vriskanje odmevalo po celem taboru. Zelo priljubljeno je petje in igranje kitare, kjer dekleta postajajo iz ure v uro bolj ubrana. 
 
Po kosilu so nas obiskali taborniki. Rod Pusti grad Šoštanj so nam predstavili različne taborne veščine in rekvizite, ki jih uporabljajo pri taborjenju. Preizkusili smo se v lokostrelstvu, starejši tudi v streljanju z zračno puško. Zanetili smo ogenj s kresilom, ob kitari peli taborne pesmi  in spoznali raznovrstne oblike uporabe šotorskega krila. Zabavali smo se na tabornem poligonu in orientacijskem pohodu. Po taborniških delavnicah smo pripravili taborni ogenj. Nato pa doživeli pravi taborniški večer, kjer ni manjkalo petja ob kitari in smeha ob navihanih šalah tabornikov.
 
Imeli smo tudi prav poseben obisk, saj nas je prišla pogledat predsednica Športne unije Slovenije Leni Fafangel, vodja projektov Mojca Koligar in nepogrešljiva sodelavka v ekipi ŠUS Špela Orehek.