TEŽKO PRIČAKOVANE ŠPORTNE POČITNICE VETER V LASEH SO SE PRIČELE

TEŽKO PRIČAKOVANE ŠPORTNE POČITNICE VETER V LASEH SO SE PRIČELE

  • 01.08.2015
  • Z dvigom zastave Veter v laseh so se otroci na športnih počitnicah Veter v laseh pognali novim dogodivščinam naproti. Tako je po dobrem desetletju Gozdna šola Mozirje zopet oživela.

Danes so se pričele težko pričakovane športne počitnice Veter v laseh, ki potekajo v okviru nacionalnega projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti. Počitnice se odvijajo v Gozdni šoli Mozirje, ki je s tem dogodkom ponovno oživela po več kot desetih letih.


Prelepa lokacija v Savinjski dolini nudi obilo možnosti za raznolike aktivnosti. Otroci so se ob prihodu namestili v šotore, nato so si ogledali tabor. Poleg obveznih sestavnih delov tabora, kot so šotori, drog za zastavo in seveda taborni ogenj, so v Gozdni šoli Mozirje sedaj na voljo košarkarsko igrišče, nogometno igrišče in igrišče za odbojko na travi, pripravili pa smo tudi igrišče za priljubljeno igro z žogo med dvema ognjema. Po ogledu tabora je sledila otvoritev počitnic in dvig zastave.
 
Spoznavne igre so bile namenjene spoznavanju novih prijateljev, s katerimi se bodo družili cel teden. Otroci so se hitro počutili kot doma in se v prostem času zabavali z razvedrilnimi igrami, kot so badminton, karte, balinčki in frizbi. Sedaj se preizkušajo v spretnostnih poligonih Veter v laseh, zvečer pa bomo ob zvokih kitare in harmonike skupaj zapeli ob tabornem ognju.