NA IZLAKAH IN V ZAGORJU SKUPAJ KAR 3 PRIREDITVE VETER V LASEH

NA IZLAKAH IN V ZAGORJU SKUPAJ KAR 3 PRIREDITVE VETER V LASEH

  • 14.06.2015
  • Veter v laseh mladi na Izlakah že dobro poznajo, saj se ta zabavna prireditev tam odvija vsako leto. Tudi letos so se razmigali v raznovrstnih športnih izzivih, tokrat tudi v Zagorju ob Savi.
V petek, 5. junija 2015  so imeli na Osnovni šoli Ivana Kavčiča vetroven športni dan. Športno društvo Izlake je namreč v sodelovanju s šolo in pod pokroviteljstvom Občine Zagorje ob Savi pripravilo prireditev VETER V LASEH - S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI.
 
Učenci predmetne stopnje so se preskusili v nogometu, odbojki, teku na 300 metrov, skoku v daljino, suvanju krogle in spretnostnemu poligonu. Ogledali so si tudi navdihujoče športne filmčke. Obiskal nas je Mitja Duh, ambasador dobre volje, ki je učence pritegnil s svojo osebno izkušnjo in jih posvaril pred pastmi pubertete. Svetoval jim je, naj se raje posvetijo kreativnosti, športu, kulturi ali tistemu, kar čutijo v srcu in naj se izogibajo hudičevih skušnjav.
 
Učenci razredne stopnje so se odpravili na orientacijo, kjer so pokazali samostojnost in odgovornost, skrb za mlajše. Med potjo so morali opravljati naloge in odgovarjati na vprašanja, na cilju pa so se poigrali v prijetni senci. Med potjo so jih poleg učiteljic usmerjali tudi taborniki RPEJ Zagorje.
 
V soboto, 6. junija 2015 pa je zapihal veter za vse krajane, in to kar na dveh lokacijah: v Zagorju in na Izlakah. Aktivnostim so dodali še ulično košarko in proste mete. Tako so z letošnjo akcijo Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti zajeli vse od najmlajših do starejših ter dodobra premigali teleščka ter smejalne mišice.