OB 20. OBLETNICI VETER V LASEH TUDI V OBČINI VRANSKO

OB 20. OBLETNICI VETER V LASEH TUDI V OBČINI VRANSKO

  • 14.06.2015
  • Ob 20. obletnici vseslovenske akcije Veter v laseh so v občini pripravili mladim in družinam prireditev Veter v laseh kar na treh lokacijah. Ob bogatem programu se je zabavalo preko 120 udeležencev.
Zadnjo soboto v mesecu, 30. maja 2015 so se od 10. ure dalje v občini Vransko ponovno odzvali jubilejni 20. vseslovenski akciji »Veter v laseh – S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI«. Na treh lokacijah po občini Vransko (na večnamenskem športnem igrišču pri Športni dvorani Vransko, na igrišču v Prekopi in v športnem parku na Ločici pri Vranskem) se je preko sto dvajset mladih in njihovih staršev pomerilo in pozabavalo v nogometu, košarki, odbojki na mivki, boju med dvema ognjema, hokeju, štafetnih igrah, namiznem tenisu, badmintonu, balinčkanju, skakanje po trampolinu, vožnji z vozički, .... Zanimive športne igre so popestrili z ustvarjalno delavnico za najmlajše (izdelovanje trgank, risanje s kredami po asfaltu, …), plesom in glasbo.
 
Udeleženci prireditve so bili še posebej veseli obiska islandskih konj Konjeniškega kluba Islander. Mali in veliki so lahko jezdili konja in se tako preizkusili v prvih korakih osnov veščin jahanja. 
 
Prireditev je obiskala tudi VTV televizija in posnela prispevek o prireditvi. Skozi vso prireditev so aktivno osveščali mlade o negativnih posledicah različnih vrst drog in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Hkrati so spodbujali vsakodnevni obisk športnega igrišča in druženje s prijatelji in starši na prostem. Igrišča bodo v poletnih počitnicah prav gotovo polna, saj so mladim pokazali pester nabor različnih iger, s katerimi se lahko zabavajo s prijatelji in družino.
 
Kako zelo so prisotni uživali v raznovrstnih aktivnostih prav gotovo najlepše opišejo kar fotoutrinki s prireditve.