PREVETREN PONEDELJEK V HRUŠEVCU

PREVETREN PONEDELJEK V HRUŠEVCU

  • 07.10.2014
  • V ponedeljek, 6. 10. 2014, je na OŠ Hruševec Šentjur potekala akcija Veter v laseh, za izvedbo katere so poskrbeli v ŠŠD Sporty in na OŠ hruševec Šentjur. Učenci so ustvarjali v različnih delavnicah, se preizkusili v športnih aktivnostih, spoznali pomen gibanja in zdrave prehrane, se družili, veselili in zabavali.
Brez športa nam živeti ni,
zato vsako leto na našo šolo 
Veter v laseh prihiti.
Gibanje je zdravo,
povrhu pa še za zabavo.
Veter v laseh in športni dan
pričarata nam smeh razigran.
Šport je zakon,
šport je kul,
zato radi ga imamo "ful".
 
Tina Trupi in Antoneta Turk, 9. a
 
 
V dopoldanskem času so učenci ustvarjali iz odpadnega materiala. Nastali so cokfi iz ostankov volne, peresnice in lončki za pisala iz plastenk, okraski iz papirja ter žogice iz papirja. Predstavitev instrumenta citer in prijetni zvoki citer in so na otroke delovali umirjajoče. Na športnem področju so se učenci prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja preizkusili na različnih poligonov. Od atletskega, nogometnega, rokometnega, košarkarskega, gimnastičnega poligona do poligona z improviziranimi sredstvi. Starejši učenci so se pomerili v igrah z žogo (nogomet, košarka, odbojka in med dvema ognjema). Plesno ustvarjalni so bili učenci od prvega do petega razreda. Tudi na pomen zdravja in gibanja niso pozabili. V delavnicah so učenci spregovorili o zdravem načinu življenja, pripravili prehranjevalno piramido in spoznali ter preizkusili tudi nove športe (nordijska hoja). Za dvigovanje samopodobe so učenci drug drugemu zapisovali dobre lastnosti in si ogledali predstavitev juda. 
 
Učenci so bili ustvarjalni tudi na glasbenem (karaoke) in literarnem področju. Nastalo je mnogo gesel, lepih misli in kratkih pesmi Veter v laseh.
 
Zahvala vsem zaposlenim na OŠ Hruševec Šentjur ter zunanjim sodelavcem ustanov in društev, ki so omogočili tako pestro ponudbo in izvedbo prireditve. Sodelovali so Zdravstveni dom Šentjur, Rdeči križ Šentjur, Atletski klub Šentjur, Rokometni klub Aleša Pajoviča, Košarkarski klub Šentjur, Ženski nogometni klub Celje, Plesni val Celje in Judo klub Sankaku.
 
Veter v laseh
 
Vsi na igrišče,
gremo zdaj,
ker tam se odvija pravi direndaj.
Vsem gre na smeh, 
medtem ko imajo veter v laseh.
 
Nastja Pušnik, Eva Marš, Žan Čater in Domen Romih, 9. a
 
Claudia Rabuza, profesorica športne vzgoje