VETER V LASEH NA VRANSKEM

VETER V LASEH NA VRANSKEM

  • 05.06.2014
  • Zadnjo soboto v maju so se v občini Vransko ponovno odzvali vseslovenski akciji Veter v laseh. Na treh prizoriščih se je preko sto mladih pomerilo in zabavalo v ekipnih športih, športnih igrah in ustvarjalnih delavnicah.
Zadnjo soboto v mesecu ljubezni, 31. maja 2014 so se v občini Vransko ponovno odzvali vseslovenski akciji »Veter v laseh – S ŠPORTOM DO ZABAVE Z DRUŽINO«.
 
Na treh lokacijah po občini Vransko - na večnamenskem športnem igrišču pri Športni dvorani Vransko, na igrišču v Prekopi in v športnem parku na Ločici pri Vranskem se je preko sto mladih pomerilo in pozabavalo v nogometu, košarki, odbojki na mivki, boju med dvema ognjema, hokeju, štafetnih igrah, namiznem tenisu, badmintonu, balinčkanju, skakanju po trampolinu, vožnji z vozički, .... Športne igre so popestrili še z ustvarjalno delavnico za najmlajše (izdelovanje trgank, risanje s kredami po asfaltu,), plesom v vetru in glasbo.
 
Udeleženci prireditve so bili še posebej veseli obiska islandskih konj Konjeniškega kluba Islander. Mali in veliki so lahko jezdili konja in se tako preizkusili v prvih korakih osnovnih veščin jahanja. 
Posebno presenečenje je bil maskota Športko, ki je otroke spodbujal, motiviral in animiral k aktivnejšemu izvajanju športnih iger. 
 
Skozi vso prireditev so osveščali mlade o negativnih posledicah različnih vrst drog in pozitivnih učinkih športne aktivnosti ter jih hkrati spodbujali k vsakodnevnemu obisku športnega igrišča in druženju s prijatelji in starši na prostem.