VETER V LASEH V CELJU

VETER V LASEH V CELJU

  • 04.06.2014
  • V četrtek, 29.5.2014 je na letnem telovadišču Športnega društva Gaberje v Celju potekala jubilejna 35. Cicibaniada - športna prireditev za najmlajše v spretnostnem poligonu. Vrsto zadnjih let Športno društvo Gaberje Celje to športno manifestacijo pripravlja v sklopu akcije Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti, ki je letos še posebej namenjena družinam.
V četrtek, 29.5.2014 je na letnem telovadišču Športnega društva Gaberje v Celju potekala tradicionalna, letos jubilejna 35. po vrsti, Cicibaniada - športna prireditev za najmlajše v spretnostnem poligonu. Vrsto zadnjih let Športno društvo Gaberje Celje to športno manifestacijo pripravlja v sklopu akcije Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti, ki je letos še posebej namenjena družinam. 
 
Prireditve se je tako udeležilo kar okoli 90 otrok v starosti med 4. in 6. letom, v osmih ekipah iz vrtcev Mavrica Vojnik in Šmartno v Rožni dolini, vrtca Tonče Čečeve Celje enote Center, Gaberje in Aljažev hrib ter iz Športnega društva Nova vas in domačega športnega društva Gaberje. Seveda pa je tekmovanje malčkov na poligonu navdušeno spremljalo veliko število njihovih staršev, starih staršev, starejših bratcev in sesterc in še kdo. 
 
Seveda so bili po končanem tekmovanju na spretnostnem poligonu zmagovalci vsi. Pred samim tekmovanjem so na slovesni otvoritvi ob himni akcije Veter v laseh v zrak spustili balone s helijem in dobrimi željami. Vsaka skupina je izbrala svojo misel in jo z baloni poslala v svet. 
 
Med te želje so mladi zapisali nekaj izvirnih kot:  
»Vzemite si čas za nas in nas večkrat povabite v NARAVO na ZABAVO"
"Šport je ko se gibam, brcam žogo in to je zabavno, veselo in naravno"
"Radi telovadimo, telovadba je naše življenje – Športajmo vsi, ati, mami in mi!"
"Najlepše nam je, ko se skupaj zabavamo na poligonu, starši pa navijajo in nas vzpodbujajo!«
 
Po tekmovanju pa so se najmlajši v telovadnici Športnega društva Gaberje, potem ko jih je tja pregnal rahel dež, še predstavili s krajšimi nastopi – plesnimi, pevskimi in telovadnimi točkami. Vsi so postali zmagovalci in namesto kolajn so mladi telovadci poleg zdrave malice zaslužili še simpatične igračke, ki so jih poklonili lokalni donatorji. Gasilci Prostovoljnega društva Gaberje pa so zanje pripravili šaljivo tekmovanje zbijanja plastenk s curkom vode iz gasilskih brentač. 
 
Tako so športno druženje s svojimi starši zaključili v veselem razpoloženju in si obljubili, da se ob letu osorej na telovadišču Športnega društva Gaberje v Celju ponovno srečajo na Vetrovi 36. Cicibaniadi!