26. Decathlon študentski tek na grad

 • Panoga
  Tek
 • Kdaj
  28.05.2019 od 17:00 do 20:00
 • Kje
  Ljubljana
 • Prizorišče
  Prešernov trg
 • Regija
  Osrednjeslovenska
 • Država
  Slovenija
 • Facebook
26. Decathlon študentski tek na grad
  organizator
 • Študentski športni klub Zdrava zabava, ŠOU šport Študentski športni klub Zdrava zabava, ŠOU šport

 • E-mail
  info@sousport.si
 • www
 • Telefon
  031 390 349
 • Kontakt
  Aljoša Tišma

Študentski tek na grad je tradicionalna množična športno-rekreativna prireditev, s katero študentska skupnost v Ljubljani prispeva k obogatitvi športno-rekreativne ponudbe univerzitetnega mesta Ljubljana. Prvič jo je Študentska organizacija Univerze v Ljubljani organizirala leta 1994. Študentski tek na grad je ena izmed množičnih tekaških prireditev v Ljubljani z najdaljšo tradicijo. Letos bo tek potekal 26-ič, kar pomeni, da je starejši od Ljubljanskega maratona. Študentski tek na grad je največja množična tekaška prireditev v Sloveniji, ki je za udeležence brezplačna!

Uradni naziv prireditve:. 26. Decathlon študentski tek na grad.

Datum teka:  torek, 28. 5. 2019

Organizatorja teka: Študentski športni klub Zdrava zabava in ŠOU šport

Partnerji teka: ŠOU v Ljubljani, Slovenska Karitas, Timing Ljubljana

Podporniki teka: Decathlon Ljubljana d.o.o., Mestna občina Ljubljana v okviru programa Razgibajmo Ljubljano, Fundacija za šport, ARC-Kranj d.o.o., Športna unija Slovenije v okviru programa Slovenija v gibanju 365, športni dnevnik EkipaSN.

Posebnost letošnjega teka: Tudi letošnji Študentski tek na grad dobrodelen. Pod geslom „Sem študent in pomagam” bomo zbirali prehrambene izdelke in izdelke za higiensko nego in prehranske izdelke za slovenske družine v stiski. Lansko leto so udeleženci zbrani 1.500 kg prehrambnih in dsrugih izdelkov.

Zgodovina teka:

Študentski tek na grad je tradicionalna množična športnorekreativna prireditev s katero študentska skupnost v Ljubljani prispeva k obogatitvi športnorekreativne ponudbe univerzitetnega mesta Ljubljana. Prvič jo je Študentska organizacija Univerze v Ljubljani organizirala leta 1994. Študentski tek na grad je ena izmed množičnih tekaških prireditev v Ljubljani z najdaljšo tradicijo. Letos bo tek potekal 25-ič, kar pomeni, da je starejši od Ljubljanskega maratona. Študentski tek na grad je največja množična tekaška prireditev v Sloveniji, ki je za udeležence brezplačna!.

Tekmovalne kategorije: 

(1) Študenti (M/Ž): vpisani na katerem koli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Republiki Sloveniji

(2) Dijaki (M/Ž): srednjih poklicnih in strokovnih šol ter gimnazij

(3) Občani (M/Ž): vsi ostali, brez omejite

V kategorije se razvrščajo le prijavljeni v predprijavnem roku – z meritvijo časa.

Štart teka: Prešernov trg.

Cilj teka: Ljubljanski grad.

Trasa teka: od Prešernovega trga čez Tromostovje, po Stritarjevi ulici, čez Ciril Metodov trg, po Poljanski cesti, po ulici Janeza Pavla II, po cesti Slovenskih kmečkih uporov in skozi Grajski drevored do cilja, ki bo pred Ljubljanskim gradom.

Dolžina proge: 2,5 km.

Ura štarta teka: 19:00.

Trajanje teka: Najhitrejši bodo v cilj prispeli že po 8 minutah. Povprečna dolžina prihoda v cilj pa je 20 minut.

Zbiranje prijav: Prešernov trg, med 16:30 in 18:00.

Prijavnina: Prijavnine ni!

Ker je tek dobrodelne narave vabimo vse udeležence, da ob prevzemu štartnih številk, oddajo vsaj en izdelek za osebno higieno (tekoče milo, šampon, ženski vložki, zobna ščetka, zobna pasta, otroške plenice) ali vsaj en prehrambni izdelek (čokolino, otroške sadne kaše, kosmiči, paštete, konzerve: mesne, zelenjavne, ribje, sadne, olje, kis, sladkor ...). Oddani prehrambni izdelki morajo imeti rok uporabe vsaj en mesec. Izdelke bomo namenili družinam v stiski v Sloveniji.

Nagradni skled: 

(1) Individualne nagrade za najhitrejše:

Uvrščeni od 1. do 3. mesta v vseh kategorijah z meritvijo časa prejmejo medaljo in nagrado glavnega sponzorja tekmovanja Decathlon Ljubljana (vrednostni bon za 30 EUR unovčljiv v trgovini Decathlon Ljubljana) ter praktične nagrade drugih podpornikov teka.

(2) Individualne nagrade za sodelovanje:

Organizator bo podelil tudi nagrade za sodelovanje, ki jih podarja glavni sponzor tekmovanja Decathlon Ljubljana (vrednostni bon za 20 EUR unovčljiv v trgovini Decathlon Ljubljana). Nagrado bo prejel/a 25. tekač/tekačica ter vsak tekač/tekačica uvrščen/a na mesto, ki je mnogokratnik števila 25 (50, 75, 100, 125, 150 …). Nagrade bomo podelili v vseh kategorijah z meritvijo časa. Nagrade bomo podelili v cilju upoštevaje neuradni vrstni red objavljen na oglasni deski.

(3) Ekipne nagrade za najizvirnejše tekaške skupine:

Organizator bo podelil 3 nagrade glavnega sponzorja tekmovanja Decathlon Ljubljana za najizvirnejše tekaške skupine 10-ih tekačic/tekačev (300 EUR; 10 vrednostnih bonov po 30 EUR unovčljivih v trgovini Decathlon Ljubljana).  Nagrado prejmejo 3 najizvirnejše tekaške skupine.

Objava rezultatov ter podelitev priznanj in nagrad:

(1) Razglasitev neuradnih rezultatov in podelitev priznanj tekačem razvrščenih od 1. do 3. mesta v kategorijah z meritvijo časa bo potekala ob 19:30 v cilju pred Ljubljanskim gradom. 
(2) Prvih 1.500 tekačev v cilju prejme spominsko majico 26. Decathlon študentskega teka na grad. 
(3) Neuradni rezultati v kategorijah z meritvijo časa bodo objavljeni na posebni oglasni deski v cilju po prihodu zadnjega tekača v cilj. 
(4) Rok za pritožbe v kategorijah z meritvijo časa je 15 minut po končanem tekmovanju. Pritožbo je potrebno oddati v cilju teka vodji tekmovanja. 
(5) Uradni rezultati v kategorijah z meritvijo časa ter poimenski seznam vseh udeležencev bodo objavljeni na spletnih straneh www.sousport.si in FB profilu www.facebook.com/studentskiteknagrad/ do petka, 31. 5. 2019 do 12 ure.

Splošna določila:

(1) Merjenje časa bo s čipnim sistemom Bib tag, ki bo nameščen na štartno številko. 
(2) Tekmovalci prijavljeni v predprijavnem roku tekmujejo za razvrstitev na podlagi merjenega bruto časa.
(3) Prijavljeni v kategoriji brez merjenja časa ne prejmejo čipov, prejmejo pa štartno številko.
(4) Štartne številke s pripadajočimi čipi prijavljeni prevzamejo na dan teka med 17:00 in18:00 na Prešernovem trgu.
(5) Štartno številko je potrebno pripeti na sprednjo stran majice, v višini prsnega koša, 
(6) Za garderobo morajo udeleženci poskrbeti sami.
(7) Zbrani podatki, pridobljeni s prijavami, bodo obdelani in hranjeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) oz. evropsko direktivo GDPR. Udeleženci se seznanjajo, da bo organizator zbrane podatke uporabljal za potrebe obveščanja o tekmovanju v tekočem letu ter v naslednjem letu.
(8) Vsak tekmovalec s prijavo na 26. Decathlon študentski tek na grad soglaša z objavo fotografij na katerih je ter osebnih podatkov (ime in priimek, izobraževalni zavod, klub/društvo) v različnih medijih organizatorjev teka ter v medijih, ki jim bo organizator posredoval podatke v objavo.

Komentarji (1)

Oddaj komentar

Zaradi omejevanja avtomatiziranih sporočil, prosimo rešite preprost matematičen test. Odgovor zapišite s številko (ne besedo).

Barbara Zavrašek 09.05.2019 16:12:05
prijavljam se na deckatlon tek