Veter v laseh 2018

 • Panoga
  Veter v laseh
 • Kdaj
  18.09.2018 od 08:00 do 19:00
 • Kje
  Škofja Loka
 • Prizorišče
  Športni park za OŠ Ivana Groharja (Podlubnik)
 • Regija
  Gorenjska
 • Država
  Slovenija
Veter v laseh 2018
  organizator
 • OBČINA ŠKOFJA LOKA - LAS za preprečevanje zasvojenosti OBČINA ŠKOFJA LOKA - LAS za preprečevanje zasvojenosti

 • E-mail
  sabina.gabrijel@skofjaloka.si
 • www
 • Telefon
  04/5112330; 031 308 097
 • Kontakt
  Sabina Gabrijel

Prireditev, ki bo potekala pod okriljem Športe unije Slovenije in LAS Škofja Loka, je športno - preventivna in bo potekala v dveh delih: dopoldanski del kot športni dan za šolarje 4. razredov in vrtčevskih otrok, kjer bodo šolarji na različnih športnih poligonih spoznavali različne zvrsti športa, in popoldanski del, ki je namenjen širši lokalni skupnosti (vsem obiskovalcem). Predstavila se bodo športna društva in lokalne organizacije LAS organizira prireditev, ker športne dejavnosti mladim ponujajo priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa, druženje s starši, zdravo zabavo in sprostitev.

Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti bo v torek, 18. septembra 2018, v športnem parku za OŠ Ivana Groharja v Podlubniku, že tradicionalno organizirala prireditev VETER V LASEH – s športom proti odvisnosti.

Športno-preventivna prireditev, ki bo potekala pod okriljem Športe unije Slovenije, bodo oblikovala škofjeloška športna društva ter lokalne organizacije.

Celo dopoldne med 8.30 in 12.30 uro ter popoldne med 16. in 19. uro se bo igrišče spremenilo v prizorišče pestrega dogajanja.

 

Obiskovalcem bodo na voljo številna prizorišča s predstavitvami športnih panog, od floorballa, plezanja, odbojke, pilatesa, prstometa, karateja, aikida, košarke, rokometa, družinske rekreacije in gimnastike, kjer se bodo lahko dogovorili tudi za redne vadbe – zase ali za svoje otroke v novem šolskem letu. Otroci se bodo lahko razgibali na otroških gibalnicah, starši pa bodo spoznavali osnove motorike za najmlajše. V bogatem obšportnem programu se bodo predstavile tudi aktivne mladinske in družbenopomembne organizacije kot so skavti, taborniki, gasilci, mladinski dnevni centri DC OM in MDC BLOK, zavod Familija, PUM, ekipa prve pomoči v okviru OZ RK, lutke, Društvo upokojencev, Društvo za tretje življenjsko obdobje, Društvo za raziskovanje podzemlja – jamarji in Kranjski lisjaki.

Letos bo v okviru Evropskega tedna mobilnosti na Vetru prisotna tudi stojnica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Škofja Loka, kjer bodo člani sveta z ustvarjalnimi delavnicami in kolesarskim poligonom Vozim varno obiskovalce osveščali o varni udeležbi v prometu ter racionalni mobilnosti.

Vsi obiskovalci se bodo na ta dan na prizorišče z mestnim avtobusom lahko pripeljali brezplačno.  

Obiskali nas bosta maskoti prireditve: Vihra in Športko, ki bosta vse zbrane povabila k plesu na himno Vetra v laseh. 

Vstop na prizorišče je brezplačen!

Komentarji (0)

Oddaj komentar

Zaradi omejevanja avtomatiziranih sporočil, prosimo rešite preprost matematičen test. Odgovor zapišite s številko (ne besedo).

Ni komentarjev