Veter v laseh na OŠ Mislinja

  • 10.04.2019

Športna zveza Slovenj Gradec je s pomočjo Športne Unije Slovenije, Ministrstvom za zdravje RS, Fundacijo za šport, Centrom za krepitev zdravja Koroške ter Osnovno šolo Mislinja v soboto, 6. aprila organizirala prireditev Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti.

Prireditev je bila namenjena vsem učencem mislinjske osnovne šole, ki so za ta dan načrtovali športni dan. Na enodnevnem dogodku so se otroci in mladostniki aktivno vključili v različne športe in ostale dejavnosti. Veter v laseh je soustvarjalo kar nekaj športnih društev, ki tudi sicer tekom celega leta za otroke in mladostnike izvajajo športne programe prostočasne dejavnosti z namenom spodbujanja gibanja, konstruktivnega preživljanja prostega časa in druženja.

Poleg športnih so bili otroci vključeni tudi v delavnice s področja zdravja, ki so jih zanje pripravili Strokovni delavci Centra za krepitev zdravja Koroške.

Projekt socinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Fotogalerija