Veter v laseh v Vitanju

Zadnjo septembrsko soboto smo združili moči odbojkarski klub Swatycomet Zreče, osnovna šola Vitanje in košarkarski klub Vojnik ter razgibali otroke v občini Vitanje.

Skupen projekt smo pričeli na pobudo odbojkarskega kluba, ki sodeluje v projektu Veter v laseh že v Zrečah. Projekt poteka pod sloganom s športom proti zasvojenosti in je nacionalna športno-družbena akcija. Za prijetno, družabno in zabavno športno soboto v Vitanju smo ob telovadnici (košarka, odbojka, vorteks, namizni tenis) v športni objekt spremenili tudi zelenico ob telovadnici, kjer smo postavili dva velika igrišča za odbojko, športni poligon v naravi, odbojkarsko igrišče za najmlajše ter tekaško progo. Na igrišču pri KSEVT-u pa smo pripravili dve košarkarski igrišči ter igrišča za badminton.

Šport je največkrat tekmovanje bodisi s časom, nasprotnikom, dosežkom. Tokratni osnovni cilji so bili gibanje, aktivnosti v naravi, druženje in spoznavanje različnejših športov. Da pa je bilo nekaj malega tekmovalnosti, ker si nekateri tega želijo, smo izmerili dosežene čase v tekih.

Otroci so se srečali s košarko, odbojko, namiznim tenisom, metanjem vorteksa v tarčo, badmintonom, tekom oz. najmlajši pohodništvom, košarko 3x3 v naravi, odbojko na travi (namesto mivke) in pa mini športnim poligom za osnovno koordinacijo. Več kot 200 otrok je imelo priložnost spoznati različne športne aktivnosti in se preizkusiti v veščinah posameznih.

Sončna in topla sobota je pripomogla k temu, da je bilo dogajanje zelo prijetno in da smo lahko dodobra "prebudili" tudi tiste otroke, ki jim je sicer nekoliko manj do aktivnega preživljanja prostega časa.

Spominke na družaben dgodek je prispeval odbojkarski klub Swatycomet Zreče. Izvedbo programa Veter v laseh je s financiranjem določenih praktičnih nagrad omogočilo Ministrstva za zdravje RS, Fundacije za šport in Športne unije Slovenije. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Fotogalerija