Spoznavanje borilnih veščin ju-jitsu&judo

  • 08.07.2018

Strokovni svet trenerjev DBV IPPON SEVNICA je med 2. in 6. julijem 2018 v Športnem domu v Sevnici izvajal projekt "Teden spoznavanja borilnih veščin ju-jitsu in judo", ki je potekal v okviru vseslovenskega projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti.

Prireditelji je pri izvedbi projekta ustregel željam mladih članov in staršev, tako da so trenerji v prvem tednu počitnic svoj čas namenili najmlajšim in jim predstavili uvod v nekatere borilne veščine.

Udeleženci so v preteklem tednu so spoznavali ju-jitsu in predvsem judo, kajti DBV Ippon Sevnica bo v dnevih praznovanja 20 let delovanja ( 1998-2018, pod istim vodstvom), postal polnopravni član Judo zveze Slovenije.

Prizadevna trenerja DBV Ippon -mojstra borilnih veščin; Miran GRUBENŠEK 6.DAN, Roman KUMP 1.DAN in trije mladi animatorji; Maša MEDVEŠEK, Eva OCVIRK in Urban JAZBEC, so od ponedeljka do petka vsako jutro ob 8. uri sprejeli v borilnici Športnega doma okoli 30 mladih.

Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti je nacionalna športna-družbena akcija, ki letos poteka že 23. leto. Njen namen je ponuditi mladim celodnevni- športno družbeni program in predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanje prostega časa, ter kot alternativo vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Želimo, da mladi namesto poseganja po alkoholu ali drogah, pretirano gledanja televizije in igranja računalniških igric zamenjajo za šport in gibanje – zdravo in zabavno aktivnost.

Nacionalni organizator je Športna unija Slovenije, program pa je potekal že drugo leto v sodelovanju z našim DBV Ippon Sevnica. Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Fotogalerija