Veter v laseh

  • 05.10.2018

Športna zveza Slovenj Gradec je v sodelovanju s Športno Unijo Slovenije in Centrom za krepitev zdravja Koroške (CKZ) ter Prvo in Drugo osnovno šolo Slovenj Gradec v soboto, 29.9. 2018, organizirala prireditev Veter v laseh - s športom prosti zasvojenosti.

Prireditev je bila namenjena vsem učencem slovenjgraških osnovnih šol, ki so imeli na ta datum športni dan. Tako so bili v aktivnosti vključeni vsi otroci, ki obiskujejo Prvo in Drugo Osnovno šolo Slovenj Gradec.

Na enodnevnem dogodku so bili otroci in mladostniki aktivno vključeni v predstavitve različnih športov: atletika, rokomet, košarka, odbojka, badminton, judo, pravljična joga, strelstvo, planinarjenje, šah, ples, tenis, nogomet, konjeništvo, hoja po elastični vrvi, rolkanje, namizni tenis, orientacijo in taborništvo.

Veter v laseh je soustvarjalo kar 20 športnih društev, ki tudi sicer tekom celega leta za otroke in mladostnike izvajajo športne programe prostočasne dejavnosti z namenom spodbujanja gibanja, konstruktivnega preživljanja prostega časa in druženja. Športna društva so pripravila 42 pestrih in zanimivih športnih izzivov na katerih so lahko otroci preizkusili svojo športno znanje.

Poleg športnih aktivnosti so bili otroci vključeni tudi v delavnice s področja zdravja, ki so jih bodo zanje pripravili Strokovni delavci Centra za krepitev zdravja Koroške.

Prireditev je bila namenjena tudi širši javnosti, predvsem staršem otrok osnovnih šol, ki bodo imeli možnost spoznati ponudbo prostočasnih dejavnosti v Mestni občini Slovenj Gradec. V okviru prireditve so potekale tudi tri delavnice s predavanji za odrasle.
Doseženi cilji prireditve:
1. Aktivirati h gibanju in zdravem načinu življenja čim širšo množico občanov MOSG;
2. Medgeneracijsko druženje in druženje med učenci šol;
3. Promocija programov športni in drugih društev, programov Zdravstvenega doma, idr.

Projekt sta sofinancirala Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Fotogalerija