Dvigni rit, bodi fit!

  • 14.05.2018

Letos je v občini Dol pri Ljubljani že tretjič potekala prireditev Dvigni rit, bodi fit!, ki jo je organiziralo Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), steg Dol Dolsko 1.

Tudi letos je za dogodek vladalo izjemno zanimanje in organizatorji so v primerjavi s preteklim letom udeležbo povečali za kar 30 odstotkov, skupno število udeležencev je bilo 300. Prav vsak izmed njih je ob prijavi prejel zdravo malico.

Udeleženci dogodka so imeli pester nabor vsebin. Med drugim so se lahko udeležili dobrodelnega teka, se preizkusili v precizni orientaciji z aktualnim evropskim podprvakom, opravljali naloge športnovzgojnega kartona, imeli na voljo nogometno in teniško delavnico, prisluhnili predstavitvi društva teka na smučeh, sodelovali pri vodeni vadbi za zdravo hrbtenico, pri delavnici prve pomoči obnovili svoja znanja in se naučili ravnati z AED-jem, ne nazadnje pa se tudi naučili pripraviti domač izotonični napitek.

Na dogodku so sodelovala tudi številna društva in organizacije. Za zdravo prehrano so poskrbeli lokalna aktiva žena, čebelarsko društvo in društvo rejcev drobnice, Rdeči križ je poskrbel za meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola, lokalni zdravniki so ozaveščali udeležence o zgodnjem prepoznavanju raka in preventivnem zdravem življenjskem slogu pred rakom, zobozdravstveni delavci pa pripravili delavnico pravilne skrbi za zobe.

Prireditev je uspela in organizatorji se že veselijo naslednje izvedbe!

Projekt Veter v laseh sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Fotogalerija