Predavanje o pomembnosti telesne dejavnosti in prehrane

Predavanje o pomembnosti telesne dejavnosti in prehrane

  • 08.11.2018
  • Redno gibanje je pri otrocih zelo pomembno, saj zelo vpliva na njihov razvoj. Če otroku gibanje predstavimo skozi igro, mu pomagamo, da gibanje zanj predstavlja veselje in zabavo ter mu s tem omogočimo motivacijo za delo.

Na Športni uniji Slovenije v sklopu programa Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju s športnimi društvi in osnovnimi šolami izvajamo več brezplačnih predavanj za starše, ki potekajo pod naslovom Pomembnost telesne dejavnosti in prehrane na celostni razvoj malčka, otroka in mladostnika, saj je zavedamo, da je obdobje otroštva nenadomestljivo. Kar otrok v zgodnjem otroštvu zamudi, kasneje žal ni mogoče nadoknaditi. Zato moramo otroka spodbuditi k različnim dejavnostim, ki spodbujajo gibanje. To mu moramo predstaviti na pozitiven način, pravita predavateljici dr. Maja Pajek, prof. šp. vzg, ter dr. Vedrana Sember, prof. šp. vzg..

V tem tednu je predavanje potekalo v telovadnici vrtca Hansa Christiana Andersena v Ljubljani. Veseli nas, da je bil interes tako velik, da želijo predavanje ponoviti. Prihodnji teden pa bo predavanje na OŠ Simona Jenka v Smledniku.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.